VELIKE RACIJE ŠIROM NJEMAČKE: Stotine policajaca upalo u prostorije koje koriste islamisti, procurio video...

Osim prostora u Hamburgu, pretražene su i prostorije udruženja u Berlinu, Hessenu, Sjevernoj Rajni-Vestfaliji, Baden-Württembergu, Donjoj Saskoj i Bavarskoj. Radi se o ukupno 54 objekta.

  • Svijet

  • 16. Nov. 2023  

  • 0

Stotine policajaca u Njemačkoj provodi akciju protiv nekoliko islamističkih udruga širom zemlje. Središte akcije je Hamburg, a cilj je dobiti dokaze za zabrane tih udruga te oduzimanje imovine, javlja njemački Welt.

Racija je gotovo istodobno provedena u nekoliko njemačkih saveznih država. Stotine policajaca upale su u više od 50 zgrada širom Njemačke, uključujući i Plavu džamiju u Hamburgu, čija se sponzorska udruga ‘Islamski centar Hamburg‘ smatra ispostavom iranskog režima.

- Osumnjičeni su da djeluju protiv ustavnog poretka i protiv ideje međunarodnog razumijevanja, navodi se u saopćenju federalnog ministarstva vanjskih poslova. Sigurnosne vlasti su istraživale i sumnju da je IZH podržavao aktivnosti libanske terorističke organizacije Hezbollah, koja je u Njemačkoj zabranjena.

Osim prostora u Hamburgu, pretražene su i prostorije udruženja u Berlinu, Hessenu, Sjevernoj Rajni-Vestfaliji, Baden-Württembergu, Donjoj Saskoj i Bavarskoj. Radi se o ukupno 54 objekta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...