Ekonomija
IZNENAĐENJA ZA PRVIH 1.000 KUPACA: Sarajevo danas dobija prvu H&M prodavnicu
Prije 4 min0
Specijalitete iz drugih država volimo da probamo jer su njihova jela jednako ukusna kao i naša. Naročito kada su u pitanju neka kuhana jela kao što je mađarski gulaš koji se topi u ustima zbog sočnog sosa i mekanog mesa.
Gastro
17. Nov. 2023 17. Nov. 2023
0
Uveliko nam je kuhinja postala druga kuća jer hladno vrijeme nam omogućava da što više vremena tamo provodimo.
Tako je ispred vas sada musaka bugarske kuharice koja ukusom, mirisom i sočnošću nikoga ne ostavlja ravnodušnim.
Potrebni sastojci za recepti:
bijeli luk u prahu
krompir - 3 komada srednje veličine
čubar
paradajz - 3 komada
majčina dušica
mljeveno meso - 200 g
origano
peršun
kopar
so
biber
aleva paprika
Za preliv je potrebno:
jaja - 3 komada
kiselo mlijeko - 4 kašike
1. Isijecite paradajz na kockice. Sipajte ga u šerpu zajedno sa mljevenim mesom i začinite biberom, alevom paprikom, solju, peršunom i estragonom.
2. Dok se dinstaju, isijecite krompir na kockice i u svaku đuvečaru sipajte majčinu dušicu, origano, so, čubar i krompir. Pošto se prodinstaju, mljeveno meso i paradajz se rasporede u đuvečare i mješavina se promiješa.
3. Dodajte vodu da pokrije smjesu i stavite poklopac. Peći u zagrijanoj rerni na 200 stepeni dok voda ne ispari.
4. Izvadite ih i prelijte ih umućenim jajima i kiselim mlijekom i pecite bez poklopca dok preliv ne bude gotov.
5. Odličan recept za bugarsku musaku, koja nije inferiorna od klasične musake u plehu.
6. Na ovakvoj musaki će vam i komšinice pozavidjeti.
Prijatno!:)
Ekonomija
IZNENAĐENJA ZA PRVIH 1.000 KUPACA: Sarajevo danas dobija prvu H&M prodavnicu
Prije 4 min0
Evropa
HAOS ĆE NASTATI ZBOG HIMNE "DO SAVE I DRAVE": Austrija ozakonila pjesmu koja obuhvata teritorij Slovenije
Prije 10 min0
Evropa
I EVROPSKI LIDERI SE DISTANCIRAJU OD VUČIĆA: „Nije neuobičajeno da izmišlja, ali jeste da ga odmah demantuju“
Prije 19 min0
Regija
VUČIĆEVA KAMPANJA ZASTRAŠIVANJA U KOSJERIĆU: Nove izbore dobio zahvaljujući batinašima?
Prije 25 min0
Gastro
NAJUKUSNIJI KROMPIR IZ RERNE: Samo tri začina su dovoljna za potpuni gastro-užitak u svako doba dana
30. Jun. 20250
Gastro
NAPRAVITE LEDENE KOCKE: Za početak, mlijeko i četiri kašike šećera stavite na laganu vatru da zavrije, a dok se kuha...
01. Jul. 20250
Gastro
ZOVU JE KRALJICOM LJETA: Lubenica je niskokalorična vitaminska "bomba", a njene zdravstvene prednosti su brojne
30. Jun. 20250
Gastro
MIRIŠU NA DJETINJSTVO I BAKIN ZAGRLJAJ: Keksi mekani iznutra, hrskavi izvana
01. Jul. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.