VELIKA FRKA U GRANIČNOJ POLICIJI BiH: "Kako je i kada ušao Branimir Glavaš u BiH..."

Interesantno je da se Glavaš nedavno na svom Facebooku pohvalio da se nalazi u Drinovcima kraj Gruda.

  • Vijesti

  • 18. Nov. 2023  

  • 2

Presuđeni ratni zločinac Branimir Glavaš posljednji put, legalno je prešao granicu Bosne i Hercegovine u julu ove godine, nezvanično saznaje ATV.

Iz Granične policije Bosne i Hercegovine na naš upit ne odgovaraju, a ranije su rekli da štite lične podatke. To što ne odgovaraju medijima, ne čudi, jer informacije čeka i ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić.

"Uputili smo zvaničan dopis prema Graničnoj policiji da nas obavijeste da li je gospodin Glavaš ušao u BiH kada je ušao i da li su ispoštovane sve zakonske procedure. Također smo tražili sa kojim je isti ušao u BiH. Dopis sam uputio Graničnoj policiji BiH juče i još nisam dobio odgovor", kaže ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić.

Interesantno je da se Glavaš nedavno na svom Facebooku pohvalio da se nalazi u Drinovcima kraj Gruda. U tom slučaju, trebalo bi da reaguje Ministarstvo unutrašnjih poslova Federacije BiH.

"Svima onima za koje Sud Bosne i Hercegovine izrekne mjeru lišavanja slobode ili Tužilaštvo, ili neke druge institucije koje su ovlašćene da mogu izdati nalog Federalnoj upravi policija, federalna policija će reagovati", kaže federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak.

Iz RS ne vjeruju Rami Isaku koji priča da bi hapiso Predsjednika RS. Boravak Branimira Glavaša u BiH provokacija je za srpske žrtve.

"Institucije Bosne i Hercegovine moraju da reaguju u ovom slučaju kako bi barem na neki način dale satisfakciju srpskim žrtvama i onim zločinima koji su učinjeni nad Srbima. Predugo se čekalo da on uopšte bude osuđen i sva ova farsa koja je trajala oko njegovog suđenja svih ovih godina kao što je opšte poznato javnosti. Međutim ono što je potrebno je da institucije na nivou BiH reaguju", rekao je Vuktor Nuždić, direktor Centra za istraživanje rata.

I to hitno da reaguju, kažu stručnjaci za bezbjednost. Istražni organi, kažu, imaju još posla kad je u pitanju Glavaš.

"Ako postoji primjer generala ratnog zločinca koji je čak osuđen od vlastite države što je vrlo rijedak slučaj u Hrvatskoj. Tužilaštvo BiH bi trebalo da uhapsi Branimira Glavaša. I da protiv njega u najmanju ruku otvori predmet koji je zatrpan, a koji mi u Maglaju odlično znamo iz 1991. godine", kaže Dodikov stručnjak za bezbjednost Dževad Galijašević.

Glavaš je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravosnažno osuđen na zatvorsku kaznu od sedam godina zbog ratnih zločina nad srpskim civilima u predmetima "garaža" i "selotejp". On je poručio da neće u zatvor.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...