LOKALNI IZBORI: Naprednjaci, socijalisti i radikali zajedno u Novom Pazaru

Prva na glasačkom listiću biće lista “Evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić“, koju čine Sandžačka demokratska partija i Socijaldemokratska partija Srbije.

  • Regija

  • 19. Nov. 2023  

  • 1

U Novom Pazaru su zasad proglašene četiri izborne liste.

Prva na glasačkom listiću biće lista “Evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić“, koju čine Sandžačka demokratska partija i Socijaldemokratska partija Srbije. Listu predvodi donedavni gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, dok je na poziciji broj dva ministar turizma i omladine u tehničkom mandatu Husein Memić.

Na lokalnim izborima u Novom Pazaru nastupiće i koaliciona izborna lista Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije i Srpske radikalne stranke “Aleksandar Vučić – Novi Pazar ne sme da stane – Ivica Dačić“. Ona će na glasačkom listiću biti pod brojem 2, prenosi Sandžačke.rs.

Prve pozicije na listi pripadaju Vladimiru Marinkoviću, u minulom mandatu, zamjeniku gradonačelnika, koji se, sada, pominje i kao kandidat te liste za gradonačelnika, zatim Dejanu Kulundžiću, predsjedniku Gradskog odbora SPS i prvom čovjeku novopazarskih naprednjaka Nikoli Joloviću.

Gradska izborna komisija (GIK) proglasila je liste Stranke pravde pomirenja (SPP) i SDA Sandžakan za lokalne izbore u Novom Pazaru.

SPP u borbu za osvajanje lokalne vlasti ulazi sa listom “Edin Đerlek – SPP – Promjena je pobjeda”. Nosilac liste i kandidat za gradonačelnika je Edin Đerlek, dosadašnji ministar bez portfelja zadužen za ravnomerni regionalni razvoj. Ova partija će na glasačkom listiću biti pod brojem 3.

Samostalno na lokalne izbore izlazi i SDA Sandžaka, koja će na glasačkim listićima biti pod brojm 4. Prvi na listi je lider te partije Sulejman Ugljanin, čije ime je u nazivu svih lista na republičkim i lokalnim izborima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...