UPRILIČEN I PRIGODNI PROGRAM: Dan državnosti BiH i u Memorijalnom centru 'Veljaci' u Bratuncu

"Ne smijemo dozvoliti da sile zla i podjela pobijede, kao što nismo dozvolili ni tokom agresije", upozorio je Ramiz Salkić

  • Društvo

  • 25. Nov. 2023  

  • 0

Na šehidskom mezarju "Veljaci" prigodnim programom danas je, petnaesti put nakon obnoviteljskog života Bošnjaka u Bratuncu nakon progona, obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Obilježavanju je prisustvovao i poslanik u Narodnoj skupštini RS-a Ramiz Salkić, koji je u svom obraćanju prisutnima rekao da trebamo biti ponosni na našu hiljadugodišnju historiju i borbu za slobodu naše domovine, prenosi novinska agencija Patria.

"Ne smijemo dozvoliti da sile zla i podjela pobijede, kao što nismo dozvolili ni tokom agresije.

Naša istrajnost će u konačnici pobijediti sile podjela, u to trebamo biti uvjereni kao oni čiji je cilj cjelovita Bosna i Hercegovina zemlja jednakih prava i jednakih mogućnosti za sve njene građane.

alt

Bosna i Hercegovina je naša domovina, mi danas obilježavajući Dan državnosti našim prisustvom svjedočimo našu zakletvu domovini da ćemo se za nju boriti i da ćemo je od neprijatelja čuvati i braniti.

Naši ciljevi su bili i ostaju miroljubivi i plemeniti, Bosna i Hercegovina zemlja jednakih prava i jednakih mogućnosti za sve njene građane. Ciljevi neprijatelja naše domovine bili su i ostali mračni, podjela, aparthejd, diskriminacija, zabrane, napadi i provokacije.

Nastavimo zajedno odlučno i hrabro uprkos svim izazovima prijetnjama i pritiscima s ljubavlju čuvati našu domovinu tako što će svako na najbolji način raditi povjerene mu poslove, svakodnevno pitajući se da li je mogao uraditi više i bolje povjerenu mu obavezu u interesu domovine.

Dragi prijatelji neka vam je sretan Dan državnosti jedine nam domovine Bosne i Hercegovine - rekao je između ostalog Salkić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...