CURE NOVI DETALJI EKSPLOZIJA U ZAGREBU: Nepuna četiri sata nakon prve, uslijedila je druga detonacija, oglasila se policija…

Policija još dodaje kako slijedi daljnje utvrđivanje okolnosti događaja.

  • Regija

  • 26. Nov. 2023  

  • 0

Iz zagrebačke policije kažu da su u Aninoj ulici jučer eksplodirale dvije ručne bombe. Prva je bila aktivirana od strane nepoznate osobe oko 17.25 sati dok je druga, koja je bila u 21.05, eksplodirala pod nadzorom policijskog službenika te je uništena u kontroliranoj eksploziji.

Policija još dodaje kako slijedi daljnje utvrđivanje okolnosti događaja.

U ovakvim slučajevima uslijedit će i pretres nekretnine kako bi se uvidjelo krije li prostor, među ostalim, još kakvu tajnu.

U 21:20 nova detonacija! Ista kuća, ista lokacija. Nepuna četiri sata od prve.

- Slabije se čulo. Ali i dalje jako! Čim je grunulo policija je utrčala u kuću sa svih strana i počeli su po dvorištu postavljati neke vreće, navode svjedoci za Jutarnji list.

Stravična detonacija odjeknula je u subotu oko 17.30 sati u Aninoj ulici u zagrebačkom Rudešu. Pričinjena je i materijalna šteta uz objekt gdje se eksplozija dogodila, a policija je odmah po dolasku na mjesto dojave ogradila cijeli prostor.

- To je toliko grunulo da mi je svjetlosni bljesak osvijetlio sobu. Ležala sam u mraku i gledala televiziju. Čula sam kako neki muški glas vani uzrujano nešto govori nekome na mobitel, ali nisam uspjela razaznati što. Policija je vrlo brzo nakon toga došla, pa ne isključujem da je možda taj čovjek i zvao policiju. Prvo su stigla jedna kola, pa onda njih više - kaže za Jutarnji jedna stanarka Anine ulice.

Građani također javljaju kako je policija ranije provaljivala u kuću, ulica je bila blokirana i nikoga ne puštaju blizu.

Uviđaj je u toku, a od 23 sata ulica više nije u blokadi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...