CURE NOVE INFORMACIJE O BIVŠEM HRVATSKOM MINISTRU ODBRANE: Policija podigla kaznenu i prekršajnu prijavu protiv Banožića

Mukama bivšeg ministra nema kraja, u cijelom slučaju policija je uočila i prekršaj

  • Regija

  • 08. Dec. 2023  

  • 0

Nakon što je sinoć Jutarnji list prvi objavio da je prije osam dana protiv bivšeg ministra Marija Banožića u tišini podnesena kaznena prijava nadležnom tužiteljstvu zbog izazivanja prometne nesreće iz nehaja koju je skrivio 11. studenog u 6.15 sati dok je išao u lov, konačno se oglasila i PU vukovarsko-srijemska, piše Jutarnji list.

Policija je sad i službeno potvrdila, a nakon što je Jutarnji iz dana u dan bezuspješno pokušavao od policije i tužiteljstva dobiti odgovor na upit o dovršenom kriminalističkom istraživanju, da je Banožić osumnjičen da je iz nehaja svojom vožnjom skrivio prometnu sa smrtnim ishodom. Ali tu nije mukama kraj jer je u cijelom tom slučaju policija kod Banožića uočila i prekršaj. Naime, u vrijeme udesa nije bio vezan sigurnosnim pojasom.

"Nastavno na priopćenje od 11. studenog 2023. godine u kojem smo izvijestili o prometnoj nesreći sa smrtno stradalom osobom, PU vukovarsko-srijemska je 1. prosinca 2023. godine, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenika (1979.) podnijela kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru zbog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće iz članka 227. st. 1., 2. i 6. Kaznenog zakona. Kazneno djelo za koje je prijavljen osumnjičenik, policija je kvalificirala u konzultaciji s nadležnim državnim odvjetništvom, a temeljem činjenica koje su utvrđene na mjestu događaja, ali i temeljem prikupljenih naknadnih saznanja" - priopćili su iz PU vukovarsko-srijemske.

Navode ujedno i da je Banožiću usput uručena i obavijest o počinjenom prekršaju jer je tijekom očevida na mjestu tragedije, kao i vještačenja vozila, utvrđeno da se ogriješio o članak 163. st 1. odnosno da u vrijeme nesreće nije koristio pojas za vezivanje.

        

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...