POZVAO LOKALNE VLASTI DA PROVEDU TEMELJITU ISTRAGU: Christian Schmidt osudio napad na povratnicu u Vozući

"Promicanje najviših sigurnosnih standarda i multietničnosti u svim institucijama, posebno u povratničkim zajednicama, je najviši prioritet”, navedeno je.

  • Vijesti

  • 08. Dec. 2023  08. Dec. 2023

  • 2

Visoki predstavnik Christian Schmidt osudio je napad na povratnicu u Vozući i pozvao lokalne vlasti da provedu temeljitu istragu.

“Organi za provođenje zakona imaju odgovornost i sposobnost da istraže sve incidente, privedu počinitelje pravdi, i rade na prevenciji ovakvih napada”, stoji u objavi Ureda visokog predstavnika (OHR) na Twitteru.

“Napadi na povratnike u Bosni i Hercegovini su neprihvatljivi; ne možemo i nećemo ih tolerirati. Promicanje najviših sigurnosnih standarda i multietničnosti u svim institucijama, posebno u povratničkim zajednicama, je najviši prioritet”, navedeno je.

Podsjetimo, u mjestu Vozuća u Zavidovićima napadnuta je Ljeposava Petković. Iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona saopšteno je da je riječ o razbojništvu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...