TAJNO SKLONIŠTE JNA NA VISU: Ogroman spomenik koji stoji i podsjeća na ratnu prošlost (VIDEO)

Sada je to samo ogroman spomenik koji stoji i podsjeća na ratnu prošlost.

  • Šareni svijet

  • 13. Dec. 2023  

  • 1

Splitski avanturista Jurica Galić Juka u novoj epizodi svojih YouTube putopisa obišao je nekoliko objekata koje je JNA sagradila za vrijeme Hladnog rata

U jednom videu predstavio je tunel Jastog i kompleks Atomska ratna komanda.

Njegov prijatelj Nikola Vojković Rođo u videu je pokazao kako izgleda tunel Jastog na ostrvu Visu koji je sagrađen 1982. godine, a predstavljao je sklonište za vrijeme vazdušnog napada za brodove i podmornice. Dug je 127 metara, a visina mu je 18 metara.

Sada je to samo ogroman spomenik koji stoji i podsjeća na ratnu prošlost. Tunel Jastog postao je jedna od glavnih atrakcija za posjete i kupanje među nautičarima i turistima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...