PREDSJEDNIK SKUPŠTINE TUZLANSKOG KANTONA OGORČEN: "SDP, PDA i SD se nisu smjeli zamjeriti Čoviću i HDZ-u!"

On današnji postupak zastupnika opozicije u Skupštini TK tumači kao "strah da se ne zamjere ćaći", odnosno dodvoravanje "HDZ-u i Draganu Čoviću" čime se, kaže, njihova priča o tobožnjoj zaštiti građanskih prava pokazala kao "bjelodana prevara". 

  • Politika

  • 15. Dec. 2023  

  • 1

"Mogao sam očekivati od zastupnika opozicije mnogo šta, uostalom to je opozicija, ali da budu protiv usvajanja amandmana na Ustav TK po kome bi predstavnici nekonstitutivnih naroda, odnosno 'Ostalih', ostvarili pravo ulaska u rukovodstvo Skupštine, dobili svoj Klub, tome se, zaista, nisam nadao. 

Nevjerovatno da zastupnici političkih subjekata, koji na sva usta sebe predstavljaju kao pripadnike građanskih političkih opcija, koji u svojim redovima imaju predstavnike 'Ostalih', koji u Domu naroda Federalnog parlamenta od 11 delegata imaju najviše onih iz reda 'Ostalih' danas su bili protiv da 'Ostali' imaju ravnopravan status sa pripadnicima bošnjačkog, srpskog i hrvatskog naroda u Skupštini TK", kazao je za Politicki.ba Žarko Vujović, predsjedavajući Skupštine TK. 

On današnji postupak zastupnika opozicije u Skupštini TK tumači kao "strah da se ne zamjere ćaći", odnosno dodvoravanje "HDZ-u i Draganu Čoviću" čime se, kaže, njihova priča o tobožnjoj zaštiti građanskih prava pokazala kao "bjelodana prevara". 

Navodi da su današnjim postupkom zastupnici SDP-a, PDA, Naše stranke i SD BiH napravili štetu i "ljudima iz njihovih redova koji se izjašnjavaju kao Bosanci i Hercegovci". 

Amandman na Ustav TK po kome bi predstavnici "ostalih" ostvarili pravo ulaska u rukovodstvo Skupštine TK, o kome su danas odlučivali zastupnici Skupštine TK, predložili su zastupnici DF-a. Za usvajanje istog bila je potrebna podrška dvotrećinske većine, odnosno 24 zastupnika. Za isti su glasali zastupnici DF-a i SDA, piše Politički.ba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...