VUKANOVIĆ NA TRAGU NEVIĐENOG SKANDALA: Razotkrivena uzurpacija i drska zloupotreba službenog položaja i ovlaštenja, gradonačelnik priznao sve…

Mještani su ogorčeni i za utorak najavljuju okupljanje i dogovor za proteste.

  • Vijesti

  • 24. Dec. 2023  

  • 0

Na sastanku sa mještanima velikog sela Podnovlje kod Doboja, gradonačelnik Doboja Boris Jerinić (SBSD) otvoreno je priznao da je prodao zemlju bivše zadruge i prije nego što je Skupština grada Doboja formalno donijela Odluku na posljednjoj sjednici da se proda više stotina hektara prvoklasnog zemljište koje je izuzeto poslije Drugog rata u procesu nacionalizacije i agrarnih reformi.

Jerinićevo priznanje da je sve već gotovo i završeno, da je zemljište prodati a da se samo sada formalno kroz Skupštinu grada provodi procedura kako bi se sakrio kriminal i zloupotrebe šokirala je mještane, tvrdi zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović.

alt

-Ovdje se radi o uzurpaciji, drskoj zloupotrebi službenog položaja i ovlaštenja gradonačelnika Jerinića, koji bi zbog ovog, ali i drugih krivičnih djela, morao biti procesuiran. Mještani su ogorčeni i za utorak najavljuju okupljanje i dogovor za proteste, a  poslanici i ljudi Liste za pravdu i red u Doboju podržat će borbu mještana da se nezakoniti Ugovor o prodaji zemljišta poništi.

alt

Postavlja se nakon svega pitanje ima li pravne države, zašto svi ćute i zašto niko ne reaguje, policija, inspekcije, sudovi i tužilaštvo, kako bi se štitio zakon, ustavni poredak i javni interes, pita se Vukanović.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...