SUZE I OČAJ NA TRGU SLOBODE U KIJEVU: Ukrajina zavijena u crno zbog smrti nacionalnog junaka (FOTO)

Rodbina, prijatelji i suborci okupili su se kako bi mu odali posljednju počast tokom pogrebne ceremonije.

  • Evropa

  • 28. Dec. 2023  

  • 0

Diljem Ukrajine već danima se oplakuje smrt Andrije Tračuka, ukrajinskog vojnika i aktivista koji je preminuo 9. decembra u regiji Herson, održan je na Trgu neovisnosti u Kijevu, prenosi Censor.net.

Rodbina, prijatelji i suborci okupili su se kako bi mu odali posljednju počast tokom pogrebne ceremonije.

Tračuk, poznat po nadimku Slon, bio je aktivist Revolucije dostojanstva i sudjelovao je u protuvladinim protestima na Majdanu tokom 2014. godine. Njegova bitka za slobodu Ukrajine trajala je skoro deset godina, a Ukrajinci mu to očito nisu zaboravili. Na pogrebu se okupilo ‘more‘ ljudi, a njegovi prijatelji i suborci nisu mogli sakriti suze pokraj lijesa.

Poginuo je na jugu Ukrajine kod Hersona, a njegovo tijelo će biti pokopano u rodnoj regiji Hmjelnicki.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...