NIKO KAO DIJAMANT: Edin Džeko juriša na 11 trofej karijere, utakmica protiv ljutih rivala počinje…

Edin je ove sezone odigrao 22 susreta za Fener, postigao 16 golova i dodao sedam asistencija.

  • Sport

  • 29. Dec. 2023  

  • 0

Nogometaši Fenerbahcea i Galatasaraya večeras od 18.45 sati u Rijadu, glavnom gradu Saudijske Arabije, igraju Superkup Turske.

Kapiten reprezentacije Bosne i hercegvine Edin Džeko (37) prema najavama turskih medija predvodit će napad Fenerbahcea.

Džeko večeras ima priliku da osvoji prvi trofej u dresu Fenera, a ukupno 11. u karijeri. Prethodno je sa Manhester Cityjem osvojio pet trofeja, sa Interom četiri te sa Wolfsburgom jedan.

Edin je ove sezone odigrao 22 susreta za Fener, postigao 16 golova i dodao sedam asistencija.

Prije nekoliko dana je proveo svih 90 minuta u ligaškom derbiju Fenera i Galate koji je okončan rezultatom 0:0.

Ekipa Fenera je ove sezone u ligi postigla 44, a primila 14 golova. Prosječno na susretima Fenerbahce bude 3,4 golova. Galatasaray je dao 32, dok je primio devet pogodaka. U prosjeku na mečevima Galate pada 2,4 golova.

Feneru će večeras nedostajati Aziz, Rodrigo Becao, Luan Peres, Zajc i Lincoln. Trener Galatasaray ne može računati na Sancheza, Ziyecha te Oliveiru.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...