VRAG JE ODNIO ŠALU: Radikalan potez FK Željezničar, ništa od partnera iz Saudijske Arabije, u borbu za opstanak kreću s novim trenerom…

-Proces traženja novog trenera je već u toku, a naša prioritetna namjera je pronaći stručnjaka koji će donijeti pozitivnu promjenu u igri i rezultatima našeg tima, poručuju iz FK Željezničar.

  • Sport

  • 03. Jan. 2024  03. Jan. 2024

  • 0

Upravni odbor FK Željezničar potvrdio je rastanak sa trenerom Abdulhakeemom Al-Tuwaijrijem. Klub je naveo i da nisu zadovoljni podrškom partnera iz Saudijske Arabije kada je u pitanju poboljšanje “rostera”.

“Obavještavamo javnost i navijače da je trener Abdulhakeem Al-Tuwaijri večeras podnio ostavku na mjesto trenera FK Željezničar.

Upravni odbor FK Željezničar potvrdio je rastanak sa trenerom Abdulhakeemom Al-Tuwaijrijem. Klub je istakao i da nisu zadovoljni i podrškom partnera iz Saudijske Arabije kada je u pitanju poboljšanje “rostera”, što je moderna posuđenica riječ za “igrački kadar”.

“Obavještavamo javnost i navijače da je trener Abdulhakeem Al-Tuwaijri večeras podnio ostavku na mjesto trenera FK Željezničar. Ostavka je uslijedila nakon intenzivnih razgovora FK Željezničar i predstavnika razvojnog programa Future Falcons u kojima je Uprava Kluba postavila jasna očekivanja i rokove u aktivnostima jačanja igračkog kadra.

Umjesto toga uslijedila je ostavka.

U proteklom periodu, klub je uložio napore u izgradnju partnerskih odnosa sa razvojnim programom Fudbalskog Saveza Saudijske Arabije Future Falcons što je rezultiralo određenom podrškom za naš Klub. Nažalost, rezultati tih napora nisu u potpunosti ispunili očekivanja u dijelu koji se odnosi na podršku koja je bila neophodna za poboljšanje rostera.

Upravni odbor prepoznaje važnost situacije u kojoj se klub nalazi i uvjeravamo vas da smo svjesni očekivanja i da radimo sve što je u našoj moći kako bismo prevazišli trenutne izazove.

Proces traženja novog trenera je već u toku, a naša prioritetna namjera je pronaći stručnjaka koji će donijeti pozitivnu promjenu u igri i rezultatima našeg tima.

U ovom trenutku, Vaša podrška kao i do sada je od suštinskog značaja. Strpljenje i razumijevanje pomoći će nam da prevaziđemo izazove s kojim se suočavamo. Nastavit ćemo da vas obavještavamo o svim promjenama u Klubu, poručuju iz FK Željezničar.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...