TURSKA JE TAKO ODLUČILA: 15 osoba ostaje u pritvoru zbog špijuniranja za izraelski Mossad

Osumnjičeni su uhapšeni u utorak zbog navodnog planiranja aktivnosti koje su uključivale izviđanje, gonjenje, napad i otmicu stranih državljana koji žive u Turskoj.

  • Evropa

  • 06. Jan. 2024  

  • 0

Sud u Istanbulu je usvojio odluku kojom će 15 od 44 osobe koje su pritvorene zbog sumnje da su špijunirale u korist Izraela budu zadržane u zatvoru čekajući suđenje.

Osumnjičeni su uhapšeni u utorak zbog navodnog planiranja aktivnosti koje su uključivale izviđanje, gonjenje, napad i otmicu stranih državljana koji žive u Turskoj.

Ministar pravde Yilmaz Tunc rekao je u objavi na društvenim mrežama da su sumnjičeni upućeni sudu pod optužbom da su počinili “političku ili vojnu špijunažu” uime izraelskih obavještajnih službi.

Izraelska strana obavještajna agencija Mossad navodno je regrutovala Palestince i sirijske državljane unutar Turske u sklopu operacije protiv stranaca koji žive u Turskoj, izvijestila je državna novinska agencija Anadolu. Kako se navodi, jedan osumnjičeni je navodno prikupio informacije o palestinskim pacijentima koji su nedavno prebačeni u Tursku radi zdravstvene zaštite.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...