U BORBU ZA OPSTANAK SA MAMIĆEVIM ČOVJEKOM: Najozbiljniji kandidat za klupu FK Željezničar je bivši nogometaš Dinama…

Posjeduje UEFA Pro licencu, a rođen je u Zagrebu 1975. godine.

  • Sport

  • 07. Jan. 2024  07. Jan. 2024

  • 0

Nakon što je Mehmed Baždarević odbio Upravu Plavih sa Grbavice, najozbiljniji kandidat za novog šefa struke FK Željezničar je hrvatski stručnjak Mario Cvitanović. Cvitanović je posljednji angažman imao u Šibeniku, a radio je kratko i u GNK Dinamo.

Bio je skaut reprezentacije Hrvatske, a jedan period proveo je i Saudijskoj Arabiji gdje je bio trener ekipe Al -Wehda.

Kao igrač Cvitanović je igrao u Njemačkoj, Belgiji i Italiji. Nastupao je za Veronu, Genou, Napoli, Energie Cootbus, da bi igračku karijeru završio 2009. godine.

Cvitanović je blizak Zdravku Mamiću, a upamćen je i po izjavi iz 2017. godine kada je igračima poručio da moraju igrati za Mamića, koji je tada ranjen u nogu u Tomislavgradu.

M. Cvitanović: Ispadanje iz EL je neuspjeh, ali sada se moramo fokusirati  na prvenstvo i kup... - Braniteljski portal

Cvitanović posjeduje UEFA Pro licencu, a rođen je u Zagrebu 1975. godine.

FK Željezničar je u teškoj sitaciji, slijedi mu borba za ostanak u Premijer ligi, a iako su najavili brojna pojačanja na polusezoni, od toga za sada nije bilo ništa, osim dolaska U-21 reprezentativca BiH Haruna Karića koji se nije naigrao u zagrebačkoj Lokomotivi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...