NEMA STRANCA DO BOSANCA: U Maksimiru okačili zastavu Bosne i Hercegovine, pripremaju iznenađenje...

Zbog klauzule u ugovoru koja se mora aktivirati isključivo do 15. januara, Dinamu curi vrijeme za dovođenje reprezentativca BiH.

  • Sport

  • 10. Jan. 2024  

  • 0

Arbër Hoxha, 25-godišnji kosovski krilni napadač, potpisao je ugovor s Dinamom i u srijedu će se priključiti treneru Sergeju Jakiroviću i novim suigračima na pripremama u Rovinju.

U zagrebački klub stiže iz Slaven Belupa za koji je prošle sezone zabio sedam, a ove jeseni pet pogodaka. Ukupno je za koprivnički klub odigrao 62 utakmice. 

-Iznimno mi je drago što sam postigao dogovor s Dinamom i postao novi igrač ovog velikog, najvećeg kluba u Hrvatskoj! Zahvaljujem bivšim suigračima i treneru na svim iskustvima, na svemu što su me naučili, no sada za mene kreće pravo dokazivanje u punom smislu te riječi. Dugo vremena je moja želja bila zaigrati za Dinamo, i čim sam čuo da postoji interes kluba za mene, ni trenutka nisam sumnjao u rasplet cijele priče, koji se na koncu i dogodio. Dat ću sve od sebe da opravdam povjerenje kluba i da skupa stignemo do brojnih uspjeha i trenutaka za pamćenje, kazao je Hoxha po potpisivanju ugovora.

U svojoj karijeri nastupao je i za Istogu, Prishtinu, Hajvaliju, Besa Peje, Ballkani te Lokomotivu.

No, posebno će biti zanimljivo vidjeti zbog čega su u Maksimiru okačili i zastavu Bosne i Hercegovine.

Naime, osim Hoxhe, zbog koga su u Maskimiru okačili albansku zastavu, očekuje se rasplet situacije oko Josipa Brekala, čiji povratak se očekuje u narednim danima.

Brekalo je čaln Fiorentine, a Dinamo radi na tome da ga dovede na posudbu do kraja sezone. I on je poput Kosovara velika želja trenera Jakirovića.

Pored njih dvojice, plan je da poziciju desnog beka pokrije reprezentativac BiH Jusuf Gazibegović, ali njegov dolazak iz Sturma još je neizvjestan.

Zbog klauzule u ugovoru koja se mora aktivirati isključivo do 15. januara, Dinamu curi vrijeme za dovođenje reprezentativca BiH.

Bh. reprezentativac je rođen u Salzburgu i igrao je za omladinske kategorije Red Bulla, da bi 2020. godine kao slobodan igrač prešao u Sturm za koji je već upisao 130 nastupa i dao tri gola uz pet asistencija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...