„SLOBODNA BOSNA“ IZAZVALA HISTERIJU NA PINK TV: Nebojša Krstić nastavio tamo gdje je stao opskurni „Informer“, pogledajte šta je jutros izgovorio u programu uživo

-Više muslimana živi u RS-u nego Srba u Federaciji, što je dokaz gdje je bilo etničko čišćenje, kazao je Krstić.

  • Vijesti

  • 10. Jan. 2024  10. Jan. 2024

  • 12

Nebojša Krstić, nekadašnji savjetnik predsjednika Srbije Borisa Tadića, a posljednjih godina jedan od najažurnijih i najgorljivijih promotora Aleksandra Vučića i njegove politike ponovo je glavna zvijezda Pink TV-a, medija u vlasništvu kontroverznog Željka Mitrovića, a pod direktnom kontrolom Vučićevog režima.

Nedavno je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u programu PINK TV komentirao intervju povjesničara Hrvoja Klasića za  „Slobodnu Bosnu“. Vučića su, naime, naljutili stavovi Klasića, a posebno se osvrnuo na konstataciju kako je "Srbija nova Rusija na Balkanu".

Nedugo nakon toga uslijedila je reakcija Vučićeve medijsko-propagandne mašinerije i nakon intervjua s novosadskim profesorom Dinkom Gruhonjićem u „Slobodnoj Bosni“, koji je otvoreno kazao kako je upravo Vučić najbolji izvođač radova na luđačkom pokušaju zaokruživanja “srpskog sveta”. I da u tome ima gotovo konsenzualnu političku podršku.

Vučićev opskurni tabloid "Informer" u više je navrata „Slobodnu Bosnu“ nazvao „islamističkom“, a jutros je u programu PINK TV-a Krstić nastavio tamo gdje je stao Vučićevićev „Informer“.

-Više muslimana živi u RS-u nego Srba u Federaciji, što je dokaz gdje je bilo etničko čišćenje, kazao je Krstić.

U nastavku pogledajte pogledajte kratki video iz jutarnjeg programa PINK TV-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...