IZNENAĐENJE IZ WOLFSBURGA: Stiže redizajnirani Golf 8, Volkswagen se odlučio na drastičan korak….

Volkswagen Golf dobit će veći ekran multimedije, a funkcije osjetljive na dodir, ispod njega, bit će osvijetljene.

  • Auto

  • 11. Jan. 2024  

  • 0

Novim redizajnom svog kompaktnog modela Volkswagen bi mogao napokon odustati od tipki osjetljivih na dodir na upravljaču i vratiti se klasičnim funkcijskim tipkama, kojima je mnogo lakše upravljati, a i mnogo bolje djeluju pod prstima. Volkswagen je objavio službene fotografije maskiranog Golfa 8, odnosno njegovog redizajna.

alt

Ideja je bila da se s ovim fotografijama predstavi i usluga umjetne inteligencije ChatGPT koja bi trebala biti ugrađena i u novi Golf koji bi se trebao pojaviti u drugom dijelu godine. Novu infotainment tehnologiju VW predstavlja na sajmu modernih tehnologija CES u Las Vegasu. Volkswagen Golf dobit će veći ekran multimedije, a funkcije osjetljive na dodir, ispod njega, bit će osvijetljene.

alt

Vanjski dizajn Volkswagen će osjvježiti novim prednjim i stražnjim svjetlima te odbojnicima. Na infotainmentu su izdvojene ilustracije novog nekamufliranog GTI-ija na kojima se vidi automobil bez maske. Promjene su minimalne.

alt

Volkswagen se odlučio na jedan drastičan korak. Zbog boljeg upravljanja emisijama štetnih plinova, odnosno Euro 7 norme, kao i komfora u vožnji – novi Golf neće više imati ručne mjenjače. Čak i najslabije verzije kretat će s automatikom s dvostrukom spojkom.

alt

  

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...