NOVI POKUŠAJ OPSTRUKCIJE SUDSKOG PROCESA: Dodikov advokat otkrio šta je uradio branilac Miloša Lukića…

Glavni tužilac Tužilaštva BiH Milanko Kajganić ranije je odbacio zahtjev odbrane za izuzeće četiri tužioca u procesu protiv predsjednika.

  • Vijesti

  • 17. Jan. 2024  17. Jan. 2024

  • 3

Goran Bubić, advokat predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika, rekao je da je odbrana vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Miloša Lukića zatražila odgađanje današnjeg ročiša pred Sudom BiH, jer je Lukić u bolnici.

Bubić je za RTRS rekao da ne postoje uvjeti da danas počne glavni pretres i da ne vidi svrhu ročišta, ali da su spremni da idu u Sud ako to bude potrebno. 

-Ne može očekivati pošteno suđenje Dodiku i Lukiću, jer su zahtjevi odbrane odbačeni, a da o njima nije meritorno odlučivano.

Odbrana tvrdi da ne postoji krivično djelo za koje se Dodik i Lukić terete jer Christian Schmidt nije visoki predstavnik s obzirom da njegovo imenovanje nije potvrđeno u Savjetu bezbjednosti UN-a, kazao je Bubić.

Podsjećamo, pred Sudom BiH za danas je zakazano ročište u predmetu protiv Milorada Dodika i Miloša Lukića zbog nepoštivanja odluka visokog predstavnika Schmidta.

Glavni tužilac Tužilaštva BiH Milanko Kajganić ranije je odbacio zahtjev odbrane za izuzeće četiri tužioca u procesu protiv predsjednika.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...