DODIKOV ADVOKAT GORAN BUBIĆ: „To je, nažalost, jedina ispravna odluka Suda BiH…“

Kazao je da je jučer u svojstvu svjedoka saslušan inspektor SIPA-e.

  • Mini market

  • 07. Mar. 2024  07. Mar. 2024

  • 2

Nije bilo osnova za razdvajanje predmeta protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloša Lukića i jedino rješenje je bilo da se postupci spoje. To je, nažalost, jedina ispravna odluka Suda, rekao je za RTRS Dodikov advokat Goran Bubić.

-Јučerašnje ročište, na koje su pozvana četiri sjedoka, samo je simulacija suđenja. Svjedoci su bili nepotrebni, jer odbrana nije osporavala dokaze koji su predočavani saslušanjem jednog svjedoka. Riječ je o dokazima koji su objavljeni u Službenom glasniku, te ih praktično nije ni trebalo posebno dostavljati, rekao je Bubić.

Kazao je da je jučer u svojstvu svjedoka saslušan inspektor SIPA-e, koji je i potvrdio da je to bilo jedno neubičajeno ubrzanje postupka.

-Sudski proces protiv Dodika i Lukića je pravno otrovan, i juče je u Sudu BiH viđena nespremnost i brzopletost Tužilaštva da što prije okonča krivični postupak koji nema pravno utemeljenje, poručio je Bubić.

Smatra da cijeli proces pokazuje da Tužilaštvo nema ništa u optužnici i da samo želi da napravi farsu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...