NEVOLJE S YOUTUBEOM: Popularni internet servis danima je usporen, evo šta je glavni razlog...

"Užasno je spor... Gotovo pa nepodnošljivo", napisao je jedan korisnik.

  • HiTec

  • 19. Jan. 2024  

  • 0

Mnogi korisnici posljednjih su se dana požalili kako im je usporen rad YouTubea te da su snimke usporene iako nemaju problema s internetom.

"Užasno je spor... Gotovo pa nepodnošljivo", napisao je jedan korisnik, drugi se nadovezao: "Samo kad gledam duge snimke", dok je treći napisao kako je isprva mislio da ima problem s internetom.

Mnogi su u komentarima napisali kako su primijetili da im je YouTube usporen ako koriste ad blockere te savjetovali drugima da ih onemoguće.

Veliki broj ljudi je za problem s ad blockerima okrivio Google, međutim, ispostavilo se kako je problem uzrokovao AdBlock, odnosno najnovije ažuriranje za Adblock Plus, tačnije verzija 5.17.0.

Adblock Plus developeri su ukazali na problem kao regresiju performansi na svom GitLab repozitorijumu, a korisnicima koji primijete probleme s Adblock i Adblock Plus servisima na YouTubeu i drugim platformama preporučuje se da ažuriraju svoje ekstenzije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...