NAVIJAČI MOGU ODAHNUTI: FK Željezničar sve dogovorio s novim pojačanjem, uskoro se očekuje potpis...

Primarno igra na poziciji ofanzivnog veznog, a može pokriti i poziciju lijevog krila.

  • Sport

  • 20. Jan. 2024  

  • 0

Amer Hiroš (27) će uskoro postati novi igrač Željezničara. Ofanzivni veznjak je dogovorio sve sa Plavima s Grbavice i još se samo čeka potpis ugovora.

Bivši nogometaš NK Osijek će biti peto pojačanje Želje u zimskom prelaznom roku, a prije njega na Grbavicu su stigli Stefan Radinović, Faris Zubanović, Samir Radovac te Harun Karić.

Inače, Hiroš primarno igra na poziciji ofanzivnog veznog, a može pokriti i poziciju lijevog krila.

Karijeru je počeo upravo u omladinskim kategorijama Željezničara, zatim je igrao u Goraždu, Mladosti iz Doboja Kaknja te Olimpiku.

Ponovo se vratio u Mladost DK gdje je igrao sjajno u sezoni 2020. / 2021. kada je u 24 ligaške utakmice postigao sedam golova.

U ljeto 2021. godine prešao je u NK Osijek, gdje je odigrao ukupno 48 utakmica, dao dva gola te dva puta asistirao.

Od januara do juna prošle godine bio je na posudbi u NK Šibenik za koji je nastupio 19 puta.

Ove sezone je odigrao osam susreta za NK Osijek.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...