IZA SERIJE NESTANAKA I UBISTAVA AMERIKANACA SE KRIJE APLIKACIJA ZA UPOZNAVANJE: Tijela nalaze u šumi, sve obavijeno velom misterije

Prijatelj u Medelinu rekao je Ehu da je njegov brat kidnapovan i držan pod oružanom prijetnjom za otkupninu od 2.000 dolara.

  • Hronika

  • 21. Jan. 2024  21. Jan. 2024

  • 1

Serija misterioznih smrtnih slučajeva muškaraca iz SAD u Kolumbiji dovedena je u vezu sa aplikacijama za online upoznavanje, a porodice i rođaci ubijenih sada traže odgovore, objavili su danas kolumbijski mediji.

Brat jednog od ubijenih Amerikanca potvrdio je za BBC da mu je brat prije smrti govorio pozitivno o svojim iskustvima tokom putovanja u Kolumbiju.

"Pričao mi je o ljudima vedrog duha koji samo uživaju u životu. On je čak naučio španski jezik i nikad mu nije palo na pamet da će na ovaj način završiti život“, rekao je Eh Sjong, brat nastradalog Amerikanca Tou Gera.

Eh je naveo da je njegov brat Tou (50) bio aktivista američke zajednice Hmong i komičar iz Minesote koji je prije svog posljednjeg putovanja u Medeljin komunicirao preko aplikacije za online upoznavanje sa jednom ženom. Nekoliko nedjelja nakon odlaska u Kolumbiju, pozvao je svog brata i tražio od njega 2.000 dolara, ali nije rekao zašto mu je novac potreban i da li je sve u redu s njim.

Eh mu je odgovorio da će prebaciti novac, ali se više nikada nije čuo sa svojim bratom. Već sjledećeg dana policija je pronašla telo Tou Gera u udaljenom, šumovitom dijelu Medelina.

Prijatelj u Medelinu rekao je Ehu da je njegov brat kidnapovan i držan pod oružanom prijetnjom za otkupninu od 2.000 dolara. Smrt Tou Gera je jedan od osam nerazjašnjenih smrtnih slučajeva u Medelinu, zbog čega je američka ambasada objavila upozorenje o rizicima korišćenja aplikacija za upoznavanje.

Svih osam žrtava su Amerikanci, koji su život izgubili u novembru i decembru pod sumnjivim okolnostima. Američki State Department je saopštio da je upoznat da u Medelinu deluje banda koja je koristila aplikacije za upoznavanje kako bi izolovala žrtve prije nego što ih otme i ubije, ali za sada nije jasno da li i iza osam sumnjivih smrtnih slučajeva u novembru i decembru stoji neka organizovana kriminalna grupa, navodi BBC.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...