PETKOVIĆ KONTRA DODIKA: „Te odredbe će biti teško provedive, pogotovo onu o obaveznom…“

-Hrvati stalno traže model kako da izaberu svog predstavnika u Predsjedništvu BiH. Oni ga imaju i sada, ali nije izabran glasovima Hrvata, koji ga u 95 odsto ne prihvataju, kaže Petković.

  • Politika

  • 23. Jan. 2024  

  • 0

Napravljen je iskorak u dogovorima o izmjeni Izbornog zakona BiH, rekao je za RTRS Milan Petković, poslanik Ujedinjene srpske u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

-Optimisitičan sam u jednom smislu, što se krenulo u realizaciju tih dogovora. To je pozitivan signal za sve građane u BiH, kazao je Petković.

Petković kaže da će neke odredbe biti teško sprovesti, pogotovo onu o obaveznom izlasku svih građana na glasanje, što je u suprotnosti s izjavama Milorada Dodika, predsjednika RS-a i SNSD-a.

-Ne bi trebala biti prepreka za članstvo u EU, jer Belgija i Grčka imaju iste zakone, ali opet ponavljam, biće jako teško provodivo u BiH - istakao je Petković. 

Izborni zakon može ući u proceduru već u februaru, ali prema riječima Petkovića mora dobiti konsenzus. 

-Hrvati stalno traže model kako da izaberu svog predstavnika u Predsjedništvu BiH. Oni ga imaju i sada, ali nije izabran glasovima Hrvata, koji ga u 95 odsto ne prihvataju, kaže Petković.

-Bez obzira na sve, ja sam veliki zagovornik da postanemo dio evropske porodice, gdje i pripadamo, kazao je Petković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...