OČAJ U REPUBLICI SRPSKOJ: „Bošnjački poslanici sigurno će pokušati da spriječe da se ovo pitanje nađe na dnevnom redu…“

On je naveo da formalno ne postoji prepreka za održavanje sjednice.

  • Politika

  • 11. Apr. 2024  

  • 2

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milan Petković rekao je da bi do kraja naredne sedmice trebalo da bude održana Posebna sjednica ovog doma na kojoj bi trebalo da bude razmatran zahtjev srpskih poslanika za poništavanje izmjena Izbornog zakona koje je nametnuo visoki predstavnik Christian Schmidt.

- Јuče su me kontaktirale kolege iz Kluba poslanika SNSD-a i rekli da planiraju zakazivanje posebne sjednice Predstavničkog doma PS BiH. Pozvali su i nas iz Srpskog kluba da tu iniicjativu podržimo, što smo i učinili. Očekujemo da do kraja sljedeće sedmice bude održana posebna sjednica, rekao je Petković za RTRS.

On je naveo da formalno ne postoji prepreka za održavanje sjednice, ali da će bošnjački poslanici sigurno pokušati da spriječe da se ovo pitanje nađe na dnevnom redu.

Petković je kazao da je neprihvatljivo da „neizabrani stranac“ nameće zakone, dodajući da je nevjerovatno da postoje poslanici koji smatraju da je to normalno.

Upravo zbog toga, Petković sumnja da će u Predstavničkom domu postojati većina i da će prijedlog srpskih poslanika dobiti podršku.

- Sumnjam da će se to desiti znajući kako glasaju Bošnjaci i da neće donijeti nešto što je u suprotnosti sa stavom OHR-a i stranih ambasada, rekao je on.

Petković smatra da je zbog tog izvjesnije rješenje donošenje izbornog zakona Republike Srpske.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...