ZLATKO LAGUMDŽIJA, AMBASADOR BiH PRI UJEDINJENIM NACIJAMA: "Podrška Bosne i Hercegovine dokumentu usvojenom u Vijeću sigurnosti UN-a kojim se Rusija..."

Inače, spomenutu izjavu kojom se osuđuje ruska agresija na Ukrajinu na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a jedino Srbija i Rusija nisu podržale.

  • Politika

  • 24. Jan. 2024  

  • 0

Ambasador Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim nacijama Zlatko Lagumdžija poručio je da podrška Bosne i Hercegovine dokumentu usvojenom u Vijeću sigurnosti UN-a kojim se Rusija poziva da prekine agresorski rat i povuče svoje trupe iz Ukrajine, govori o usklađenosti bh. vanjske politike sa Evropskom unijom.

-Nema mira bez države Palestine u miru sa Izraelom - stoji u izjavi EU zemalja članica kojoj se pridružila Bosna i Hercegovina na Vijeću sigurnosti UN o stanju na Bliskom Istoku i Palestini što ponovo govori o usklađenosti naše vanjske politike sa EU – objavio je Lagumdžija, povodom kritika iz RS nakon Lagumdžijine podrške tom dokumentu.

Član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović zatražila je od ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića da hitno i u što kraćem roku dostavi informacije o okolnostima koje su prethodile, kako je navela, postupku ambasadora BiH pri UN-u Zlatka Lagumdžije.

Cvijanović u svom zahtjevu traži od Konakovića informaciju da li je Lagumdžija, uprkos izostanku saglasnosti Predsjedništva BiH, za svoj postupak imao njegovu ili instrukciju Ministarstva vanjskih poslova.

Inače, spomenutu izjavu kojom se osuđuje ruska agresija na Ukrajinu na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a jedino Srbija i Rusija nisu podržale.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...