ABA LIGA: Zvezda imala veliku prednost u derbiju, na kraju jedva izvukla pobjedu

Zvezda je ostala prva na tabeli ABA lige sa 16 pobjeda i 2 poraza, Partizan je drugi sa 13 pobjeda i 5 poraza.

  • Sport

  • 28. Jan. 2024  

  • 0

U dvorani Pionir odigran je košarkaški derbi između Crvene zvezde i Partizana u okviru 18. kola ABA Lige, a uspješniji su bili Crveno-beli rezultatom

Zvezda je cijelim tokom meča imala prednost, koja je išla i do 21 poena tokom druge četvrtine, ali je Partizan u posljednjoj dionici uveo meč u neizvjesnu završnicu. 20 sekundi prije kraja Partizan je zaostajao samo tri poena i imao napad za izjednačenje, no faulom je Zvezda natjerala Avramovića na slobodna bacanja, koji je ubacio samo jedan od dva penala.

Crno-bele je u životu ostavio Nedović, koji je također promašio jedno bacanje, a Nunnelly je u sljedećem napadu fauliran pri šutu za tri poena. AMerikanac je pogodio sva tri bacanja, što je ostavilo Zvezdi 11 sekundi napada za pobjedu.

Iago Dos Santos se sjurio na koš Partizana i pogodio. Pokušaj Avramovića sa zvukom sirene pogodio je prednji obruč, pa je Zvezda jedva upisala pobjedu.

Najefikasniji na meču bio je Adam Hanga sa 15 poena, kod Partizana je najbolji bio Nunnaly kojije ubacio 16 poena.

Zvezda je ostala prva na tabeli ABA lige sa 16 pobjeda i 2 poraza, Partizan je drugi sa 13 pobjeda i 5 poraza.

(N1)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...