AUTOMATIZOVANA PROIZVODNJA: Bh. firma nabavila najnovije mašine, šalje radnike na obuku u Njemačku

Od male radionice, mala porodična firma sada je prepoznatljiva na regionalnom ali i svjetskom  tržištu.

  • Ekonomija

  • 29. Jan. 2024  

  • 0

Firma “Bojo-Metal” iz Kiseljaka koja se bavi izradom dijelova od metala postala je prva kompanija u BiH koja posjeduje dvije Hermle C40U mašine povezane sa robotom koji vrši punjenje, piše BiznisInfo.ba.

Automatizovana proizvodnja sa ove dvije mašine omogućit će efikasniji i precizniji rad.

"Dodatno se ponosimo najavom da ćemo poslati naše vrijedne zaposlenike na mjesec dana obuke u Njemačku, gdje će usvojiti vještine rukovanja i programiranja ovih mašina, čime ćemo dodatno obogatiti njih kao individue i našu kompaniju", naveli su iz kompanije.

Dodali su da vjeruji u ulaganje u nove tehnologije, ali istovremeno i u ljude.

"Naš cilj nije smanjenje broja zaposlenika, već njihovo osnaživanje da se nose s najnovijim tehnološkim izazovima. Ulažemo u obuku, znanje i vještine naših zaposlenika kako bismo zajedno gradili budućnost u industriji metala", zaključili su.

Inače, porodičnu firmu “Bojo-Metal“ je osnovao davne 1985. godine Nikica Bojo kao privatno poduzeće.

Od male radionice, mala porodična firma sada je prepoznatljiva na regionalnom ali i svjetskom  tržištu.

Bojo je prije više od 30 godina nabavio je strug i krenuo s poslom. Vremenom i mudrim investicijama broj mašina se povećao, a broj proizvoda je rastao.

Na početku, firma se isključivo bavila proizvodnjom na automatima i obradom metala, a kasnije su se počeli baviti izradom svih vrsta zupčanika, serijskom izradom na CNC mašinama te ostalim raznovrsnim uslugama. Radili čak i dijelove za MAN kamione.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...