DAČIĆ OPTUŽUJE KURTIJA DA STALNO OMETA DOGOVORE: Zabrinjavajuće što međunarodna zajednica apeluje da se prolongira ukidanje dinara na Kosovu

Prema njegovim riječima, premijer Kosova Aljbin Kurti stalno smišlja neke planove koji bi dugoročno mogli da ometaju pregovarački proces.

  • Regija

  • 01. Feb. 2024  

  • 2

Ministar vanjskih poslova Ivica Dačić kazao je danas da je zabrinjavajuće to što međunarodna zajednica apeluje da se prolongira odluka o ukidanju dinara na Kosovu. On je na televiziji Pink rekao da uvijek dođe do toga da međunarodna zajednica traži vrijeme da se odluke takvog tipa odlože, a da ne ulaze u to da li su one u skladu sa dogovorom.

Prema njegovim riječima, premijer Kosova Aljbin Kurti stalno smišlja neke planove koji bi dugoročno mogli da ometaju pregovarački proces.

Kako je naveo, Priština želi da stvori takvu atmosferu da se pokaže da je život Srba na Kosovu nemoguć i time podstakne Srbe na iseljenje.

"Mi ćemo učiniti sve što možemo da zaštitimo interese našeg naroda na Kosovu", rekao je Dačić.

Govoreći o rezoluciji Evropskog parlamenta (EP) o Srbiji, rekao je da je izvjesno da će EP imati što je moguće gori tekst, ali da "treba da budemo svjesni" dometa tih rezolucija i da one nisu obavezujuće.

Dačić je naveo da opozicija ima jedan "defekt" u razumijevanju političkog procesa u zemlji i da misli da će im neko sa strane pomoći u rješavanju njihovog položaja, ali da im ta rezolucija ništa neće donijeti.

Komentarišući navode da će opozicija bojkotovati rad parlamenta ocijenio je da oni stalno traže opravdanje za loše rezultate, ali da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nije pobijedio za jedan odsto, nego da je riječ o velikoj razlici.

(BHRT)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...