ABAZOVIĆ U NEVJERICI: Vlada Crne Gore za manje od sto dana pokvarila odnose sa tri NATO članice

"Zbog neisporučivanja turskog državljanina..."

  • Regija

  • 02. Feb. 2024  

  • 2

Za manje od sto dana, Vlada je uspjela da pokvari odnose sa Turskom, Njemačkom i Hrvatskom, koje su nam partneri u NATO-u, a dvije su i članice Evropske unije, kazao je lider GP URA

Predsjednik Građanskog pokreta URA i bivši premijer Crne Gore Dritan Abazović tvrdi da je 44. Vlada za manje od sto dana od kada je izabrana uspjela da pokvari odnose sa tri države koji su partneri naše države u NATO-u – Hrvatskom, Turskom i Njemačkom.

"Zbog neisporučivanja turskog državljanina Binali Čamgoza, došli smo u situaciju da pokvarimo izuzetnu saradnju sa Republikom Turskom. Ta se saradnja proteklih godina odvijala na obostrano zadovoljstvo. Veliki broj kriminalaca iz Crne Gore često je boravio u Turskoj, i obrnuto, kriminalci iz Turske su bježali u Crnu Goru, ali je saradnjom tužilaštava došlo do razmjene informacija, hapšenja i isporučivanja tih ljudi. Ministar pravde Andrej Milović je to prekinuo", rekao je Abazović.

Komentarišući žestok duel ministra Milovića i potpredsjednika GP URA i poslanika Filipa Adžićana Ustavnom odboru, on je kazao da je potpuno jasno da sadašnja vlast štiti mafiju, naglašavajući da je Milović spriječio izručenje Čamgoza, prenosi Pobjeda. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...