SREDNJA BOSNA SE BUDI: Čovićev HDZ dobija ozbiljnu opoziciju, zakazana sjednica Utemeljiteljskog sabora…

Predviđeno trajanje programa je do 17 sati, navode u saopćenju.

  • Vijesti

  • 07. Feb. 2024  07. Feb. 2024

  • 1

Stigla je najava Utemeljiteljskog sabora HDS-a.

-Dana 11. veljače 2024. god (nedjelja) održat će se Utemeljiteljski sabor Hrvatskog demokratskog saveza, u Domu kulture u Žepču. Početak programa je u 14:30 h – polaganje vijenca i paljenje svijeća na Središnjem spomen-obilježju poginulim braniteljima HVO u Žepču.

Program se nastavlja u kino sali Doma kulture u Žepču. Predviđeno trajanje programa je do 17 sati, navode u saopćenju.

Podsjećamo, HDS čine bivši nezadovoljni članovi HDZ-a BiH koji su napustili tu stranku u valu nezadovoljstva i neregularnosti unutarstranačkih izbornih procesa.

Kako saznaje "Slobodna Bosna", na čelu nove političke stranke će biti dojučerašnji visokorangirani član HDZ-a Ivo Tadić koji je izabran i za predsjednika inicijativnog odbora.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...