DENIS ŠULIĆ NA RUBU PAMETI: „Oni bi to iskoristili da ponovo ljude iz Republike Srpske predstave kao krivce i zločince…“

"Iskreno mi je žao što u Republici Srpskoj ne postoji jedinstvo o tome da iz ovoga moramo izaći kao pobjednici, bez obzira na sve političke razlike koje imamo", zaključio je Šulić.

  • Mini market

  • 07. Feb. 2024  07. Feb. 2024

  • 5

-Sud BiH je i ovog puta pokazao da je suđenje predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora "Službenog glasnika" Milošu Lukiću proces koji se režira na Zapadu, a koji sprovode sa jasnim ciljem rušenjem Srpske, izjavio je Srni član Glavnog odbora SNSD-a Denis Šulić.

Šulić je kazao da je od "samog početka jasno da se ovaj proces ne vodi protiv Dodika i Lukića, već da je usmjeren direktno na urušavanje ustavnog uređenja Republike Srpske, njenih nadležnosti, imovine i svega što ona jeste".

"Sve ono što je uslijedilo kasnije, svi proceduralni propusti koje čine, imenovanje sudija sa političkom prošlošću, čitanje optužnice na način koji ne priliči ni satiri, a kamoli stvarnosti - sve je to samo dio predstave koju Sud BiH izvodi po direktivama nekih zapadnih moćnika", rekao je Šulić.

On smatra da mnogi postupci Suda daju osnov za sumnju na to da namjerno produbljuju razloge nezadovoljstva stranaka u postupku, razvlače i stvaraju negativni naboj oko samog suđenja kako bi došlo do nekog incidenta za koji bi okrivili RS i njene zvaničnike i građane, koji pružaju podršku Dodiku.

Šulić je rekao da vjeruje da bi u Sarajevu bilo onih koji bi slavili kada bi došlo do nekog incidenta ispred Suda i da bi to iskoristili da ponovo ljude iz Republike Srpske predstave kao krivce i zločince.

On je izrazio žaljenje što pojedinci iz političkog života u RS-u još u javnosti govore kako je riječ o procesu protiv pojedinaca i jedne političke partije, ne želeći da prihvate da se proces vodi protiv predsjednika Republike Srpske i direktora "Službenog glasnika" zbog toga što su radili ono što im je u nadležnosti.

"Bilo ko od nas, ma kako da se zvao, bio bi danas na njihovom mjestu da je na poziciji na kojima su oni i da radi svoj posao u interesu Srpske. Milorad Dodik im jeste problem jer ne odstupa od svojih principa i kao takav im ne odgovara u njihovom naumu da neutrališu Republiku Srpsku na svim poljima. Ovaj proces je mnogo više od toga", kazao je Šulić.

Šulić je rekao da je taj proces pokazna vježba onih koji ga režiraju da se pokaže šta čeka Republiku Srpsku ako im ovaj prvi čin uspije.

"Iskreno mi je žao što u Republici Srpskoj ne postoji jedinstvo o tome da iz ovoga moramo izaći kao pobjednici, bez obzira na sve političke razlike koje imamo", zaključio je Šulić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...