ISPLIVALA PROROČANSKA SNIMKA IVE SANADERA: "Ćaća je davno objasnio šta će se dogoditi" (VIDEO)

Za Plenkovića je to bila velika borba, kao i za suca Turudića, ali ni za njegovu prijateljicu Josipu Pleslić ex Rimac čije su poruke s najpoznatijim hrvatskim sucem posljednjih dana preplavile medijske stupce.

  • Regija

  • 08. Feb. 2024  

  • 0

Premijer Hrvatske Andrej Plenković ponovo je pokazako kako ne može dozvoliti da drugi utječu na njegove odluke, te je unatoč ogromnom pritisku javnosti, medija i opozicionih saborskih zastupnika sudac Ivan Turudić imenovan glavnim državnim odvjetnikom, piše Dnevno.hr.

Za Plenkovića je to bila velika borba, kao i za suca Turudića, ali ni za njegovu prijateljicu Josipu Pleslić ex Rimac čije su poruke s najpoznatijim hrvatskim sucem posljednjih dana preplavile medijske stupce.

Sada se na društvenim mrežama pojavio niz komentara, dosjetki i kritika na račun ove odluke. Tako je Facebook stranica “Megatroll Split” objavila video iz HRT-ove emisije “Nedjeljom u 2”, koju vodi Aleksandar Stanković. U ovoj epizodi gost je bio bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader, a tema o kojoj je govorio izravno se tiče odnosa njega i tadašnjeg glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića.

‘Kako bi se jedan Bajić usudio?’

“Bi li se vama sve ovo dogodilo da ste ostali na poziciji?”, upitao je voditelj Aleksandar Stanković bivšeg premijera, na što mu je on odgovorio kako ne bi. “To je ono što vam želim reći. Da sam imao bilo što na savjesti, nikad ne bih otišao, jer svi ti koji su bili oko mene, i poltroni i ulizice, kako bi se oni usudili?”, rekao je Sanader i nadodao:

“Kako bi se jedan Bajić usudio, koji me dva puta molio da mu produžim mandat za državnog odvjetnika, jer ga produžuje saborska većina kojoj sam ja bio šef. Kako bi se on usudio napasti premijera? Nema nikakvih dokaza, bez veze. Znači, imaš najmoćniju poziciju u zemlji i ti sada ideš. Zašto? Jer si kriminalac? I da se izliferuješ njima pa da te oni strpaju u zatvor? Nema šanse, pa nije netko budala”, rekao je Sanader Stankoviću još 2012. godine.

Podsjetimo, Ivan Turudić postao je novi šef DORH-a. Hrvatski sabor ga je danas izglasao sa 78 glasova za, 60 protiv i dva suzdržana. Oporba, koja je nakon glasanja o Turudiću napustila sabornicu, prije toga je, na poziv Peđe Grbina (SDP), minutom šutnje odala počast hrvatskom pravosuđu.

Zoran Milanović: "Ovo nismo imali od Tita"

Podsjetimo, nakon izbora Turudića oglasio se predsjednik Hrvatske Zoran Milanović. Rekao je kako nije čuo za Plenkovićevu poruku DORH-u, ali da “će dobit i on od nekoga poruku”. “Često na proljeće rijeka pravde dođe. Ja sam poslao dokumente, a i pismo”, naveo je i dodao da je cijela rasprava bila farsa”, rekao je Milanović.

“Cijeli HDZ je jednoglasno izabrao ovog probisvijeta. Ovo je prvi put od druga Tita da partija bira glavnog državnog odvjetnika”, rekao je. Nazvao je USKOK-ovu optuženicu Josipu Pleslić, bivšu Rimac, koja je s Turudićem razmjenjivala poruke – Madame de Pompadour.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...