Svijet
POTPISAN VOJNI PAKT: Dogovor je postignut, nuklearna sila će štititi Saudijsku Arabiju...
Prije 22 min0
Postoje sačuvani starinski recepti koji i danas mogu da posluže da cijela porodica kao nekad uživa u ovoj ukusnoj poslastici.
Gastro
09. Feb. 2024
0
Tulumbe su kolač koji se brzo i lako pravi i što je najvažnije ne treba vam za njih mnogo sastojaka, pa su poprilično jeftine. Nekada su ih domaćice često pravile za gotovo sve prilike, a danas ih najčešće jedemo samo u poslastičarnicama.
Ipak, postoje sačuvani starinski recepti koji i danas mogu da posluže da cijela porodica kao nekad uživa u ovoj ukusnoj poslastici.
Pronašli smo jedan takav, bosanski recept, a na vama je da ga isprobate i svojim ukućanima učinite zadovoljstvo koje će ih sigurno vratiti u detinjstvo.
U šerpu stavite vodu, ulje i so, pa stavite da prokuha. U drugu posudu stavite sve suhe sastojke, pa dodajte u ključalu vodu i miješajte dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi, a potom dodajte jaja i dobro izmiješajte.
Tako pripremljeno tijesto stavite u kalup za tulumbe. U dublju posudu stavite dosta ulja, zagrijte ga, pa spuštajte jednu po jednu tulumbu da se prže.
Nakon što su gotove stavite na papir da upije masnoću, pa ih potom redajte u pleh i prelijte šećernim prelivom. Ostavite da dobro upije, a po potrebi dodajte još preliva, piše Glossy.
U šerpu staviti vodu i šećer da prokuha. Nakon par minuta ostavite da se ohladi. Tim prelivom nalivate gotove tulumbe.
Svijet
POTPISAN VOJNI PAKT: Dogovor je postignut, nuklearna sila će štititi Saudijsku Arabiju...
Prije 22 min0
Kultura
NEČUVENO: Film o palestinskom dječaku osvojio glavnu nagradu, ministar kulture Izraela želi...
Prije 29 min0
Politika
ADVOKAT ČEDOMIR STOJKOVIĆ: Kada Vladimir Putin kaže Miloradu Dodiku „počnite“ – slijedi haos...
Prije 43 min0
Mini market
MIJATOVIĆ ODGOVORIO VUKANOVIĆU: „Nažalost, lopov u svima vidi lopova...“
Prije 59 min0
Gastro
HERCEGOVCI ZNAJU TAJNU: Danas pravimo domaće klepe prema tradicionalnoj recepturi, nema im ravnih (VIDEO)
16. Sep. 20250
Gastro
AKO NEMATE VREMENA ZA DUGO STAJANJE PORED ŠPORETA; OVO UVIJEK "PALI": Napravite zapečeni punjeni krompir
16. Sep. 20250
Gastro
JESENSKI DRAGULJ - KUKURUZ: Snižava holesterol, pomaže probavi, mozgu i želucu, a najzdraviji je kada se priprema na jedan način...
16. Sep. 20250
Gastro
U SPOJU LOŠE REAGUJU I STVARAJU NEŽELJENE EFEKTE: Ove namirnice nikad ne jedite zajedno
15. Sep. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.