Politika
KONAKOVIĆ NAKON SJEDNICE VM BiH: "Nikada neću dići ruku za ljude iz SNSD-a koji po mišljenja idu u Moskvu"
Prije 11 min0
Postoje sačuvani starinski recepti koji i danas mogu da posluže da cijela porodica kao nekad uživa u ovoj ukusnoj poslastici.
Gastro
09. Feb. 2024
0
Tulumbe su kolač koji se brzo i lako pravi i što je najvažnije ne treba vam za njih mnogo sastojaka, pa su poprilično jeftine. Nekada su ih domaćice često pravile za gotovo sve prilike, a danas ih najčešće jedemo samo u poslastičarnicama.
Ipak, postoje sačuvani starinski recepti koji i danas mogu da posluže da cijela porodica kao nekad uživa u ovoj ukusnoj poslastici.
Pronašli smo jedan takav, bosanski recept, a na vama je da ga isprobate i svojim ukućanima učinite zadovoljstvo koje će ih sigurno vratiti u detinjstvo.
U šerpu stavite vodu, ulje i so, pa stavite da prokuha. U drugu posudu stavite sve suhe sastojke, pa dodajte u ključalu vodu i miješajte dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi, a potom dodajte jaja i dobro izmiješajte.
Tako pripremljeno tijesto stavite u kalup za tulumbe. U dublju posudu stavite dosta ulja, zagrijte ga, pa spuštajte jednu po jednu tulumbu da se prže.
Nakon što su gotove stavite na papir da upije masnoću, pa ih potom redajte u pleh i prelijte šećernim prelivom. Ostavite da dobro upije, a po potrebi dodajte još preliva, piše Glossy.
U šerpu staviti vodu i šećer da prokuha. Nakon par minuta ostavite da se ohladi. Tim prelivom nalivate gotove tulumbe.
Politika
KONAKOVIĆ NAKON SJEDNICE VM BiH: "Nikada neću dići ruku za ljude iz SNSD-a koji po mišljenja idu u Moskvu"
Prije 11 min0
Vijesti
ZAKON UPUĆEN U SKUPŠTINSKU PROCEDURU: Vlada KS utvrdila Nacrt budžeta za 2026. godinu
Prije 26 min0
Vijesti
NA DODIKOVOM TERENU: Christian Schmidt boravio u Banjoj Luci
Prije 27 min0
Ekonomija
DJELUJU SAMOSTALNO: Rusi spremili milione maraka da preuzmu Krajinapetrol
Prije 28 min0
Gastro
OVO JE JEDINO POVRĆE KOJE JE BOLJE SMRZNUTO NEGO SVJEŽE: S tim se slažu i kuhari
29. Okt. 20250
Gastro
KAKO NAPRAVITI SAVRŠENU PIZZU KOD KUĆE: Uz ove trikove uvijek će biti sočna i ukusna
28. Okt. 20250
Gastro
MOŽE I U SAKSIJI, NA ZATVORENOM BALKONU ILI TERASI: Kratki vodič za zimski uzgoj domaćeg paradajza...
28. Okt. 20250
Gastro
KULINARSKI KLASIK SRIJEDOM: Na briznu napravite ukusnu piletinu s graškom i kukuruzom i oduševite ukućane (VIDEO)
29. Okt. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.