STRUČNJACI ZA GOVOR TIJELA UOČILI NEŠTO ČUDNO NA PUTINU: "Nekoliko je puta to napravio" (VIDEO)

Iako je Putin u razgovoru kazao kako “globalni rat ne dolazi u obzir” te da se to “protivi zdravom razumu”, ponašao se poput profesora historije te dominirao razgovorom.

  • Evropa

  • 10. Feb. 2024  

  • 0

Cijeli svijet prenosi intervju i dijelove intervjua koji je kontroverzni američki voditelj Tucker Carlson napravio s ruskim liderom Vladimirom Putinom. Iako je Putin u razgovoru kazao kako “globalni rat ne dolazi u obzir” te da se to “protivi zdravom razumu”, ponašao se poput profesora historije te dominirao razgovorom.

Većinu intervjua dodirivali su se teme Ukrajine, Putin se podosta smješkao i djelovao opušteno, no kako tumače stručnjaci za govor tijela, bilo je tu i iskazivanja autoriteta i ‘prijetećih’ trenutaka. “U nekoliko situacija tijekom razgovora Putin je podignuo oba kažiprsta, što je naglašavanje autoriteta i moći”, kaže za američko izdanje Daily Expressa stručnjakinja za govor tijela Judi Dames te dodaje:

“Bilo je trenutaka u kojima je Putin uživao, vidimo to iz položaja njegovog torza. Širio se i ‘napuhivao’ dok je govorio o ruskim hipersoničnim raketama “koje su moćnije od svih drugih”.

‘Ima filere u obrazima’

Pred sam kraj intervjua Putin se naginjao na stolici i “probio” je Carlsona pogledom nekoliko puta. Stručnjaci za govor tijela ističu kako je Putin većinu intervjua iskazivao autoritet i moć. “Nema dvojbe da je on dominirao ovim intervjuom”, slažu se stručnjaci.

Brojni su korisnici društvenih mreža primijetili i da Putinovo lice izgleda zategnutije nego prije. Plastični kirurg Gerard Lambe kazao je svojedobno za The Sun kako smatra da Putin ima filere u obrazima, kao i da vjeruje da je bio na ‘podizanju’ brade.

Putin protiv globalnog rata

Podsjetimo, ruski vođa po prvi je put nakon ruske invazije na Ukrajinu dao intervju jednom zapadnom novinaru. Riječ je o jednom od najpoznatijih američkih konzervativaca, Tuckeru Carlsonu, zaštitnom licu Fox Newsa, medijske kompanije koja mu je nedavno otkazala suradnju. U razgovoru s Tuckerom, Putin je ustvrdio kako je Ukrajina umjetna tvorevina te da Rusija ne planira ići dalje od Ukrajine.

“Globalni rat ne dolazi u obzir. To se protivi zdravom razumu jer takav bi rat doveo čovječanstvo na rub uništenja. Jednako tako, Rusija nema nikakav interes ni u Poljskoj, ni u Latviji, ni drugdje. Možemo samo uzvratiti ako dođe do napada na Rusiju iz, primjerice, Poljske”, poručio je Putin.

 Kaže da neće napasati niti jednu drugu zemlju

“Rusija nema nikakav interes napasti Poljsku ili Latviju", rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin u prvom razgovoru za neki zapadni mediji nakon što je Rusija pokrenula invaziju na Ukrajinu.

Prije ili poslije Rusija i Ukrajina će se dogovoriti. Osobno želim da se ova situacija riješi pregovorima. Rusija još nije postigla ciljeve koji su određeni ovom specijalnom vojnom operacijom. Zapad je počeo shvaćati da je nemoguće strateški poraziti Rusiju. Sada je vrijeme da razmisle kako i šao dalje. Mi smo za dijalog spremni, poručio je Putin te naglasio kako je njegova zemlja, unatoč svim sankcijama s kojima se suočila, postala najjača evropska ekonomija 2023”, rekao je.

Putin vjeruje u nove odnose s Amerikom

Osvrnuo se Putin i na Sjedinjene Američke Države te dodao kako vjeruje u obnavljanje komunikacije.

To će se dogoditi ako se SAD navikne da se svijet mijenja. Mora se prilagoditi novom svijetu i novim odnosima snaga. S nekim prijašnjim američkim predsjednicima imao sam uistinu dobar odnos. Ponajprije mislim na Georgea Busha mlađeg kojeg su mnogi podcjenjivali, ali bio je vrlo dobar. Shvaćao je mnogo toga i dobro je radio. Sličan odnos imao sam i s Donaldom Trumpom. Ali, ponavljam, ako ideja dominacije ostane pod svaku cijenu, u američkoj javnosti ništa se neće promijeniti”, kazao je Putin te dodao kako je svima jasno da su Amerikanci uništili plinovod Sjeverni tok.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...