UTAJIO POREZ: Legenda Jugoslavije i bivši igrač Reala, mora platitu pozamašnu novčanu kaznu

Mijatović je kažnjen jer u finansijski izveštaj nije uvrstio primanja koja je dobijao od agenata, piše španski Periodico.

  • Sport

  • 10. Feb. 2024  

  • 0

Nekadašnji fudbaler Partizana i Real Madrida Predrag Mijatović sankcionisan je finansijskom kaznom od 285.000 eura zbog finansijskih malverzacija u Španiji.

Mijatović je kažnjen jer u finansijski izveštaj nije uvrstio primanja koja je dobijao od agenata, piše španski Periodico.

Po saznanju španskih medija, Mijatović je prihodovao na osnovu transakcija sa off-shore računa, što nije uvrstio u godišnji finansijski izveštaj.

On je zato sankcionisan još 22. decembra. Tada je donijeta presuda u Vrhovnom sudu Madrida, ali je „Periodico“ tek sada došao u posjed ovih informacija, te ih objelodanio javnosti.

Sporna svota novca nije potvrđena javnosti, a spekuliše se da je Mijatović je utajio oko milion eura. Crnogorac će zato platiti kaznu u iznosu od 285.000 eura.

Tokom igračke karijere nastupao je za Partizan, Budućnost, Valenciju, Real Madrid, Fiorentinu i Levante.

Za reprezentaciju Jugoslavije je odigrao 73 utakmice i postigao 28 golova, dok je u dresu Srbije i Crne Gore zabilježio četiri nastupa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...