DODIKOV BLISKI SARADNIK, ALEKSANDAR PAVIĆ: "Kolektivni zapad smatra da je došao trenutak za konačni obračun sa Srbima!"

"Koliko još zala treba da nam dođe sa Zapada da bismo shvatili da nam tu nema opstanka i života", pita se zapadnofobični Pavić na kraju teksta.

  • Mini market

  • 02. Maj 2024  02. Maj 2024

  • 2

Nekadašnji savjetnikBiljane Plavšić i poznat ruski lobista, Aleksandar Pavić, piše u autorskom tekstu da Srbi nemaju šta tražiti na Zapadu koji želi zaratiti s Rusijom i koji radi na ukidanju Republike Srpske.

"Sada je na dnevnom redu pokušaj uspostavljanja čvrste zapadne kontrole nad srpskim prostorom a zatim i njegova trajna fragmentacija, što podrazumeva i faktičko ukidanje Republike Srpske", piše Pavić tvrdeći da su današnje vladajuće zapadne elite “neprijateljski nastrojene prema Srbima, srpskoj duhovnosti i državnosti, i ne postoji naznaka da će se taj stav promijeniti. Izgleda da smatraju da je došao trenutak za konačni obračun sa nama”.

"Da li nam je opcija utapanje u taj kolektivni Zapad koji želi da zarati sa Rusijom? To je biranje puta samodestrukcije, u kojoj ćemo sami učestvovati. Ako se nađemo na zapadnoj strani te nove 'gvozdene zavjese0 koju Zapad pokušava da uspostavi, da li možemo uopšte da opstanemo kao narod u takvoj geopolitičkoj konstelaciji? Mislim da je odgovor negativan", zaključuje Pavić koji je inače jako blizak aktuelnom predsjedniku RS-a, Miloradu Dodiku.

Pavić prognozira podjelu Evrope pri čemu Srbi ne bi smjeni biti na pogrešnoj strani.

"Ako shvatimo da će pritisci na nas da se nastave i da se povećavaju, onda već sad treba da znamo šta nam je činiti da spriječimo da se nađemo sa pogrešne strane nove podjele Evrope. Rukovodstvo Republike Srpske je očigledno toga vrlo svjesno. Sada je važno da se i u Srbiji naprave odgovarajuće procjene i pripreme.

Koliko još zala treba da nam dođe sa Zapada da bismo shvatili da nam tu nema opstanka i života", pita se zapadnofobični Pavić na kraju teksta.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...