VULIN JE POMJERIO GRANICE POLTRONSTVA: "Aleksandar Vučić je posljednji slobodni predsjednik države u Evropi"

Prema Vulinovim riječima, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je imao hrabrosti da izgovori istinu u Vijeću sigurnosti UN.

  • Regija

  • 10. Feb. 2024  

  • 1

Bivši direktor BIA-e i osnivač Pokreta socijalista, Aleksandar Vulin, komentarišući izlaganje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Vijeću sigurnosti UN, rekao je da je "Srbija slobodna sve dok je vodi čovjek kome je srpski slobodarski duh iznad svega".

"Aleksandar Vučić je posljednji slobodni predsjednik države u Evropi i zato nije čudno što Evropska unija i NATO žele da ga sruše. Da je na vlasti u Srbiji neko od Srba koji po pobjedu na izborima ide u Berlin i Brisel, Srbija bi ćutala i mirno dopustila progon i etničko čišćenje Srba sa prostora Kosova", rekao je Vulin, prenosi Srbija Danas.

Prema njegovim riječima, predsjednik Aleksandar Vučić je imao hrabrosti da izgovori istinu u Vijeću sigurnosti UN i da pokaže da će se Srbija boriti svim sredstvima, ali da se pogrom kao 17. marta 2004. godine neće ponoviti.

"Srbija je slobodna sve dok je vodi čovjek kome je srpski slobodarski duh iznad svega", poručio je doskorašnji direktor BIA Aleksandar Vulin komentarišući izlaganje predsjednika Vučića u Vijeću sigurnosti UN, kao i njegovu borbu za očuvanje integriteta i cjelovitost Srbije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...