ĐAJIĆ S PONOSOM NAJAVIO: Ljekari iz Banjaluke odlaze u Hag da pregledaju Ratka Mladića

Spremni smo i o svom trošku putujemo u Hag - rekao je Đajić

  • Društvo

  • 11. Feb. 2024  

  • 3

Tim ljekara UKC-a Republike Srpske dobio je dozvolu da 21. februara u Hagu pregleda ratnog zločinca Ratka Mladića.

Prema riječima generalnog direktora Univerzitetskog kliničkog centra RS Vlade Đajića, stiglo je odobrenje Međunarodnog tribunala u Hagu da tim ljekara može pregledati Mladića.

Ljekarski tim na čelu sa Đajićem putuje u Hag 21. februara, kada će i pregledati ratnog zločinca koji je osuđen na doživotnu robiju.

– Spremni smo i o svom trošku putujemo u Hag, samo smo čekali dozvolu koja je konačno stigla. Ljekarski tim naše ustanove pregledaće generala Mladića i njegovu dokumentaciju, te utvrditi da li je do sada pravilno liječen. Cilj naše posjete je da se pruži doprinos njegovom boljem tretmanu u nastavku liječenja te da se odredi koje lijekove treba da koristi i gdje bi trebao dalje da se liječi – rekao je Đajić.

  

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...