NIJE DOBRO: Američki ministar odbrane ponovno prebačen u bolnicu, simptomi upućuju na...

Nedavno je najavljeno da će Austin svjedočiti pred Kongresom 29. februara u vezi s tim što nije otkrio svoju dijagnozu raka i naknadnu hospitalizaciju.

  • Svijet

  • 12. Feb. 2024  

  • 0

Američki ministar odbrane Lloyd Austin prebačen je u nedjelju u bolnicu u Washingtonu radi liječenja "simptoma koji upućuju na hitan problem s mjehurom", rekao je glasnogovornik Pentagona.

U pisanom saopćenju glasnogovornik Pat Ryder rekao je da Austin nastavlja obavljati svoje dužnosti tokom hospitalizacije. 

Austin (70) je 22. decembra primljen u nacionalni Vojni medicinski centar u Marylandu Walter Reed radi liječenja raka prostate. U bolnicu se ponovno vratio 1. januara zbog nastalih komplikacija, među kojima i infekcije mokraćnog sistema.

Informacija o njegovoj hospitalizaciji otkrivena je tek četiri dana kasnije, a Pentagon u međuvremenu nije precizirao zbog čega je ministar zadržan na liječenju do 9. januara.

Nedavno je najavljeno da će Austin svjedočiti pred Kongresom 29. februara u vezi s tim što nije otkrio svoju dijagnozu raka i naknadnu hospitalizaciju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...