AMBASADORICA BiH U HRVATSKOJ RAZGOVARALA S MINISTROM ODBRANE RH: "Istorijski momenat za BiH"

Ambasadorica Kovačević-Bajtal se zahvalila Republici Hrvatskoj na pruženoj podršci Bosni i Hercegovini u dobivanju kandidatskog statusa, kao i podršci Republike Hrvatske za otvaranje pregovora naše zemlje sa EU.

  • Vijesti

  • 13. Feb. 2024  

  • 1

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar odbrane Ivan Anušić je dana 13. februara 2024. godine primio u nastupnu posjetu ambasadoricu Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj Elmu Kovačević-Bajtal.

Ambasadorica Kovačević-Bajtal se zahvalila Republici Hrvatskoj na pruženoj podršci Bosni i Hercegovini u dobivanju kandidatskog statusa, kao i podršci Republike Hrvatske za otvaranje pregovora naše zemlje sa EU.

“Ona je istakla izuzetno dobru saradnju Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine i Ministarstva odbrane Republike Hrvatske, posebno na polju obrazovanja s obzirom da se do sada na vojnim školama Oružanih snaga Republike Hrvatske školovao značajan broj kadeta i profesionalnih vojnih lica”, stoji u saopštenju.

Ministar Anušić je izjavio da su Republika Hrvatska i Bosna i Hercegovina uzajamno upućene jedna na drugu, da je Republika Hrvatska čvrsto opredjeljena za napredak Bosne i Hercegovine, te da će i dalje pružati punu podršku našoj državi na putu ka NATO-u i Evropskoj uniji, kao i to da očekuje da će u martu ove godine početi otvaranje pregovora o pristupu.

“Ministar Anušić je dalje izjavio da je ovo istorijski momenat za Bosnu i Hercegovinu, kada su u pitanju ispunjenje uslova i pregovori za ulazak u Evropsku uniju”, navedeno je u saopštenju.

Na sastanku je govoreno o privrednim, sigurnosnim i drugim benefitima od članstva jedne države u EU.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...