NIJEMCI IZNENADILI SVE: Ovo je zadnja prilika za kupovinu BMW-ovih automobila koji imaju…

-Imamo kupce koji godišnje putuju 25.000 – 30.000 kilometara i ne žele stajati u prometu, kazao je on.

  • Auto

  • 16. Feb. 2024  

  • 0

Automobili s ručnim mjenjačima postaju rijetkost. Istina je da autoindustrija vidi sve manje smisla u proizvodnji ručnih mjenjača. Automatici su brzi, većina ih osigurava manju potrošnju i bolji menadžmnet rada motora, ali s njima uglavnom nestaju emocije u vožnji. BMW-ov M odjel nudi opciju ručnih mjenjača, ali upozorava da će to uskoro postati prošlost.

U intervjuu za talijanski časopis Quattroruote, član uprave BMW-a Frank Weber potvrdio je da su M-ovi dani ručnih mjenjača odbrojani.

-Oni su zabavni, ali budimo iskreni, količine postaju sve manje i manje, tako da ih više nema smisla razvijati. Ako želite ručni M automobil, morate ga kupiti sada, rekao je Weber i dodao:

-Imamo kupce koji godišnje putuju 25.000 – 30.000 kilometara i ne žele stajati u prometu stalno mjenjajući brzine.

Na primjer, samo dvadesetak posto kupaca M3 ili M4 naručuje ta sportska vozila s ručnim mjenjačima. Automatici su u velikoj većini.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...