HRVATSKI DESNIČARI NE MIRUJU, NAPALI ANTIFAŠISTIČKOG AKTIVISTU U ZADRU: "Plenković i gradonačelnik Dukić šute i ne žele osuditi incident..."

"Napadnut sam jer tražim uklanjanje jednog fašističkog murala i jedne ustaške spomen ploče", kaže Daniel Radeta

  • Regija

  • 19. Feb. 2024  19. Feb. 2024

  • 1

Zadarska policija privela je jednu osobu za koju sumnjaju da je napadač na Daniela Radetu, predsjednika zadarskog SDP-a.

Inače, ovo je već deveti napad na Radetu, a ovog puta maskirani napadač ga je polio nepoznatom kemikalijom.

“Borim se za dostojanstvo ovog grada. Napadnut sam jer tražim uklanjanje jednog fašističkog murala i jedne ustaške spomen ploče. Napad nisu osudili ni Plenković ni gradonačelnik Dukić,” rekao je Radeta za N1.

Ne boji se nikoga

Dodao je i da ga žele eliminirati iz političkog života te da institucije šute jer se, kaže, boje ili odobravaju to što mu se događa.

“To je sustavni model koji je razvio HDZ , kad netko napravi dobar posao upregnu se da ga eliminiraju. To su napravili i mom prethodniku Antunu Novoseloviću. Ali nećemo dozvoliti da nam Skejo i slični budu glavni komunalni redari”, poručio je predsjednik zadarskog SDP-a koji tvrdi da ga napadači i oni koji stoje iza njih nisu uspjeli uplašiti.

alt

HOS-ovac Marko Skejo sa Hitlerovim brčićima (Foto: Ronald Gorsic / CROPIX)

“Ne bi se bavio ovim poslom da se bojim, znao sam od početka da će biti pritisaka. Ovo je zapravo trivijalno, taj će mural prije ili kasnije izbrisati jer je nelegalan”, objašnjava.

Zadarski piše kako je muškarac koji se sumnjiči za napad u službenim prostorija policije i pod nadzorom.

Prema neslužbenim informacijama, osoba za koju se pretpostavlja da je prošlog petka na Radetu izlila kantu smrdljive tekućine sama je danas došla u službene prostore policije u pratnji svog odvjetnika. Zadarska policija to nije htjela komentirati.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...