CURE NOVI DETALJI ISTRAGE: Kako je Mamićev sat završio kod Debeveca, šta je hercegovački tajkun sve priznao istražiteljima i kakva je uloga Tegeltije...

Mamić odlukom Suda BiH nije izručen Hrvatskoj. Tužilac u njegovom predmetu bio je Oleg Čavka.

  • Mini market

  • 20. Feb. 2024  

  • 0

Ljiljanko Palac, hercegovački tajkun, nema samo “palac” u najznačajnijim pravosudnim institucijama BiH, već mnogo vše "prstiju". Palčev "palac" bio je, naravno, Ranko Debevec, sada suspendovani i pritvoreni predsjednik Suda BiH.

Palac u potpunosti kontroliše tužiloca Olega Čavku koji je, nakon što se njegovo ime pojavilo u Sky prepiskama, prebačen u Odjeljenje za ratne zločine Tužilaštva BiH, piše novinar Slobodan Vasković.

-Palac i Čavka su postali izuzetno bliski nakon što je na njihovu “vezu” blagonaklono i vrlo sugestivno uticao i Milan Tegeltija, bivši predsjednik VSTS koji je smijenjen sa te pozicije, u decembru 2020. godine.

Policijskim agencijama u BiH poznato je iz Sky prepiski mnogo toga vezano za ove sjedeljke i dogovore postignute na njima, ali i bliske veze pomenutih sa licima iz krimmiljea Hercegovine i cijele BiH.

Palac je, da podsjetim, u žižu javnosti dospio “uvezivanjem” Ranka Debeveca, donedavno predsjednika Suda BiH, sa Zdravkom Mamićem, nekadašnjim prvim čovjekom NK “Dinamo”, tokom zahtjeva Hrvatske za ekstradiciju kontroverznog Maminja.

Palac je, tokom jednog od sastanaka sa Mamićem i Debevecom, predsjedniku Suda BiH uručio Maminjov “poklon” - sat vrijedan 15.000 eura. 

Palac je to priznao istražiocima koji rade na slučaju Debeveca, kao i Mamić.

"Odlučio sam da počastim predsjednika Suda BiH zbog predmeta u bh. pravosuđu, jer znam da je dobro imati prijatelja ako bude nekih problema", citirala je tužiteljka Bojana Jolović dio Mamićevog iskaza o tome kako je ovaj fudbalski moćnik Debevcu poklonio sat vrijedan oko 15.000 eura.

Mamić odlukom Suda BiH nije izručen Hrvatskoj. Tužilac u njegovom predmetu bio je Oleg Čavka, piše Vasković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...