POLITIČKI ZEMLJOTRES U NAJAVI: Telefoni Ranka Debeveca su otključani -“To će vas koštati četiri miliona eura. Uzmi ili ostavi…”

Plan je bio da na jednom konkursu niko ne prođe, a drugi da bude siguran prolaz za Čavku.

  • Vijesti

  • 28. Feb. 2024  

  • 2

Telefoni Ranka Debeveca su otključani; Vade se informacije iz njih. Prema svim najavama koje imam, izazvaće novi zemljotres. (Prvi je bio kada je uhapšen). Debevec je funkciju predsjednika Suda BiH pretvorio u Kešmašinu. Koja mu je donijela milione.

Moram podsjetiti da sam već objavio da je tražio od Mladena Lučića četiri miliona eura za oslobađajuću presudu Dodiku u procesu koji se protiv političkog komesara SNSD-a vodi pred Sudom BiH zbog nesprovođenja odluka visokog predstavnika za BiH. Desilo se to u Malagi. Međutim, došao sam do nekoliko novih, nimalo beznačajnih, detalja, piše na svom blogu novinar Slobodan Vasković.

-Lučić je prihvatio zahtjev Debeveca - da mu se isplati četiri miliona eura za oslobađajuću presudu Dodiku.

Prije nego je prihvatio bilo je mnogo cjenkanja.

Lučić je krenuo sa ponudom od četiri miliona KM, što je Debevec odmah odbio. Lučić je krenuo da licitira, ali Debevec mu je saopštio - “To će vas koštati četiri miliona eura. Uzmi ili ostavi.”

Nakon toga, Lučić se vratio iz Malage u Istočno Sarajevo “na konsultacije”; Ponuda Debeveca je prihvaćena - četiri milliona eura za oslobađajuću presudu. I to da mu se donesu u njegov stan u Malagi u kešu.

Novac za dnevne potrebe Debevec je zarađivao odlukama o nepritvaranju brojnih kriminalaca.

Ljiljanko Palac, hercegovački tajkun, kojeg tek čekaju teški dani.

Palac je, da podsjetim, preko Debeveca “sredio” da Zdravko Mamić Maminjo ne bude izručen Hrvatskoj, gdje je presuđen zbog kriminalnih radnji.

Samo naivni mogu povjerovati da je uzeo za ovaj “proces” jedino sat vrijedan petnaest hiljada eura. Sat je jagoda na šlagu, a gdje su i koliki “šlag” i “torta”, pred nama je.

Tužilac, tačnije Oslobodilac, u predmetu “Maminjo” bio je Oleg Čavka.

On je u pravosudnoj ergeli Palca još iz vremena kada je bio navodi tužilac u Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Čavka je bio tužilac i u predmetu “Diploma” gdje je junak “jedne knjige” Osman Mehmedagić Osmica.

Da ne bude zabune, ne tvrdim da je Osmica pročitao ijednu knjigu, ko bi u to povjerovao, ali knjige sa njegovim “položenim” ispitima su prrepravljane, dopisivane, cijepane. Prave kupusare.

Tu na scenu stupa Ljiljanko: On donosi odluku da Čavka “uspava Diplomu”, a da njemu Osmica izda dokument o bezbjednosnoj provjeri za poslove Palaca vezane za transport oružja i municije.

Takve firme nema bez bezbjednosne provjere, a bezbjednosne provjere nema bez Osmice, te je sve lako dogovoreno.

Sastanak je dogovoren kod Palaca, u domu njegovom, sve je utanačeno do detalja. Sastanku je prisustvovao i Debevec

Palac je “na ruci” imao i notornog Milana Tegeltiju sa kojim je dosta toga zaradio, ali o tom potom. 

Važnije je sada navesti da je Tegeltija bio u vrlo bliskim vezama sa Palacem, a plan je bio da se Čavka imenuje na poziciju zamjenika glavnog tužioca. U to vrijeme, na funkciji je bila Gordana Tadić).

Plan je bio da na jednom konkursu niko ne prođe, a drugi da bude siguran prolaz za Čavku.

Sve je palo u vodu, jer je Tegeltija smijenjen, zaključio je Vasković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...