UŽAS U SUSJEDSTVU: Četverogodišnju djevojčicu pretukli rođaci tokom igre, preminula je u bolnici

Njena majka Hajra je ispričala je da joj je djevojčica rekla da su je tukla djeca ujakove porodice.

  • Regija

  • 21. Feb. 2024  

  • 0

Četverogodišnja djevojčica iz Đakovice preminula je u bolnici u Prištini pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima, ali se sumnja da je podlegla povredama koje su joj nanijeli rođaci. 

Ona je preminula u ponedjeljak u bolnici u Prištini gdje je u teškom stanju prebačena iz bolnice u Đakovici, piše Telegraf.rs.

Doktori u bolnici u Đakovici njenoj mami su kazali da je imala povrede po tijelu koje su joj nanijeli tođaci (braća od ujaka) s kojima se navodno igrala u dvorištu ujakove kuće gdje je sa majkom došla u posjetu.

Njena majka Hajra je ispričala je da joj je djevojčica rekla da su je tukla djeca ujakove porodice.

- Kada sam je uzela u naručje nije mogla da hoda, samo je plakala, rekla je majka.

Nesretna djevojčica imala je modrice u donjem dijelu leđa i otok na grudima, što su konstatovali doktori u Đakovici, i ali su je zbog težine povreda, što je naknadno utvrđeno, i u predjelu glave odmah prebacili u bolnicu u Prištinu.

Iako su doktori u Đakovici konstatovali povrede njena majka je izjavila da postoji drugi uzrok smrti. Tvrdi da joj je dežurna doktorica u bolnici u Prištini usred noći kazala da djevojčica ima veliku infekciju i da zbog infekcije krvari. 

Sa konstatacijom da je djevojčica preminula od posljedica krvarenja izazvanog infekcijom složio se i ljekarski konzilij, pa će pitanje da li je infekciju izazvalo premlaćivanje ili neadekvatno liječenje dobiti naknadno odgovor.

Odgovor na to pitanje daće istražni organi pošto je nadležni tužilac izdao nalog o otvaranju istrage o uzroku smrti, a očekuje se i izvještaj Instituta za sudsku medicinu gje je tijelo poslano na obdukciju.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...