SVI ĆE BITI RAZOČARANI: Mnogima omiljeni maloprodajni lanac SVEGA I SVAČEGA zatvara svoje radnje! Nezadovoljni finansijskim rezultatima

Povlače svoje radnje.

  • Ekonomija

  • 21. Feb. 2024  

  • 0

Evropski diskontni maloprodajni lanac Pepco Group objavio je da će napustiti austrijsko tržište.

Naveli su da ne očekuju zadovoljavajuće finansijske rezultate u toj zemlji.

"Grupa je zaključila da će prekinuti svoje operacije u Austriji jer ne predviđa da će austrijsko tržište dostići odgovarajući nivo povrata", navedeno je u regulatornoj prijavi kasno u ponedjeljak, prenosi Index.hr.

Vlasnik brendova Pepco, Poundland i Dealz, koji je kotiran na Varšavskoj berzi i koji je na kraju decembra imao ukupno 4.832 prodavnice, ušao je na austrijsko tržište u septembru 2021. i upravlja sa 73 prodavnice u zemlji.

U oktobru je Pepco rekao da će usporiti svoj program otvaranja prodavnica kako bi se usredsredio na obnovu profitabilnosti, ali da i dalje planira da otvori najmanje 400 novih prodavnica u 2023/24.

Pepco je rekao da će izlazak iz Austrije poboljšati novčani tok grupe i osnovnu profitabilnost za 2024. i dodao da će im to omogućiti fokusiranje na druga tržišta na kojima mogu da generišu veće povrate.

Takođe su istakli da odluka ne utječe na njihovu postojeću strategiju rasta u zapadnoj Evropi ni na poslovne operacije u drugim zemljama.

Trgovački uslovi nastavljaju da budu izazovni u većem dijelu Evrope, saopštio je Pepco prošlog mjeseca, iako je ostao "oprezno optimističan" za 2024.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...