BEĆIROVIĆ NAKON RAZGOVORA SA PREDSJEDNIKOM TURSKE: "Poruke predsjednika Erdogana ohrabrujuće za sve građane i narode Bosne i Hercegovine"

"Kao član Predsjedništva BiH učinit ću sve što je u mojoj moći da u narednom periodu svestrana i prijateljska saradnja između Bosne i Hercegovine i Republike Turske bude još snažnija i kvalitetnija..."

  • Politika

  • 02. Mar. 2024  

  • 0

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović objavio je da je u Antaliji, zajedno s kolegama u Predsjedništvu BiH, imao prijateljski i veoma sadržajan sastanak s predsjednikom Republike Turske Recep Tayyip Erdoganom

"Na početku razgovora iskazao sam zahvalnost predsjedniku Erdoganu na srdačnom gostoprimstvu i ukazanom poštovanju prema državi Bosni i Hercegovini. Tokom sastanka rekao sam da je za Bosnu i Hercegovinu veoma važno da nastavi produbljivati političke, ekonomske i druge veze s Republikom Turskom. Predsjedniku Erdoganu sam iskazao poštovanje za sveukupnu pomoć državi Bosni i Hercegovini. Posebno sam istakao da je za našu državu važno da što prije uđe u članstvo NATO saveza i da zajedno s Republikom Turskom bude u ovoj Alijansi", objavio je Bećirović na svom  Facebook profilu.

Poruke predsjednika Erdogana su, dodaje on, ohrabrujuće za sve građane i narode Bosne i Hercegovine, a posebno njegove riječi "da trebamo raditi na učvršćivanju mira i stabilnosti, ekonomskim projektima i jačanju državnih institucija Bosne i Hercegovine koje trebaju biti funkcionalne i efikasne."

"Kao član Predsjedništva BiH učinit ću sve što je u mojoj moći da u narednom periodu svestrana i prijateljska saradnja između Bosne i Hercegovine i Republike Turske bude još snažnija i kvalitetnija. To je obostrani interes naših država i naroda i zato smo i razgovarali o nekim novim zajedničkim koracima koje ćemo realizirati u narednom razdoblju", poručio je Bećirović.

Danas sam u Antaliji, zajedno s kolegama u Predsjedništvu BiH, imao prijateljski i veoma sadržajan sastanak s...

Objavljuje Dr. Denis BećirovićSubota, 2. ožujka 2024.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...