VIŠI SUD U BEOGRADU: Produžen pritvor ocu dječaka koji je izvršio masakr u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”

Okrivljenom Vladimiru K. na teret se stavlja izvršenje krivičnog djela Teško djelo protiv opšte sigurnosti iz člana 288 stav 2 u vezi člana 278 stav 1 Krivičnog zakonika.

  • Hronika

  • 04. Mar. 2024  

  • 0

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu donijelo je dana 04.03.2024. godine rješenje kojim je prema okrivljenom Vladimir K. produžen pritvor, a koji mu po tom rješenju može trajati najduže 60 dana.

Pritvor je prema okrivljenom Vladimiru K. produžen iz zakonskih razloga, odnosno usljed postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će, u slučaju boravka na slobodi, u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo, kao i s obzirom na to da je osnovano sumnjiv da je izvršio krivično djelo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posljedica krivičnog djela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Okrivljenom Vladimiru K. na teret se stavlja izvršenje krivičnog djela Teško djelo protiv opšte sigurnosti iz člana 288 stav 2 u vezi člana 278 stav 1 Krivičnog zakonika.

Protiv navedenog rješenja dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rješenja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...